Dyne-Larsen bekræfter interesse: Dansk klub inviterer til møde

Milliardær Lars Larsen overvejer af købe Silkeborg IFs professionelle fodboldafdeling

Dyne-kongen Lars Larsen overvejer at købe sig til magten i Silkeborg IF, skriver den lokale avis. (Foto: Ole Frederiksen)
Dyne-kongen Lars Larsen overvejer at købe sig til magten i Silkeborg IF, skriver den lokale avis. (Foto: Ole Frederiksen)

En af Danmarks rigeste mænd, dynekongen Lars Larsen, overvejer at købe aktiemajoriteten i fodboldklubben Silkeborg IF.

Milliardæren, der selv er bosat i Silkeborg, vil gerne forhandle med SIFs ledelse om at overtage en bestemmende aktiepost i den professionelle del af fodboldklubben, som p.t. spiller i første division.

Det fortæller Lars Larsen i dag til lokalavisen mja.dk. Udspillet kommer, efter at en gruppe SIF-fans forleden efterlyste en stærk investor i klubben, som kort før jul blev sat til salg af bestyrelsen med adm. direktør Kent Madsen i spidsen.

I et læserbrev i Midtjyllands Avis opfordrede SIF-fansene Lars Larsen til at købe klubben. Og Jysk-købmanden fra Silkeborg-forstaden Svejbæk er i følge mja.dk ikke afvisende.

- Det kan da godt være...
- Man skal ikke tro, at »det rige svin« bare altid står klar med pengepungen, uanset hvad det drejer sig om. Sådan er det også i det her tilfælde.

- Men hvis fansene er klar til at bidrage, og resten af byen også bakker op med køb af eksempelvis 49 procent af aktierne, kan det da godt være, at jeg vil købe 51 procent, konstaterer Lars Larsen.

Dyne-kongen har i forvejen en aktiepost i klubben og bidrog med ti mio. kroner til opførelsen af Silkeborgs nye stadion - der af samme grund officielt hedder Jysk Park.

Køber med hjertet
Lars Larsen vurderer ikke, at han nødvendigvis skal have den helt store pengepung frem for at købe Silkeborg IF.

- Det er driften af klubben, der koster penge. Og hvis jeg kaster mig ud i sådan et projekt, så er det nok mere med hjertet, end det er med min forretningssans, siger Lars Larsen til mja.dk.

Der er ikke sat beløb på den eventuelle købspris.

SIF-direktør Kens Madsen siger til avisen, at han hurtigt vil invitere Lars Larsen til et møde.

Glen Riddersholm forlod på kontroversiel vis sin nytiltrådte stilling som sportsdirektør i Vendsyssel til fordel for cheftrænerjobbet i Sønderjyske. Nu giver han sin version af sagen. Foto: Anders Brohus Sport og Spil 'Uærlig’ Glen blev revset efter chokskifte: Det gik ud over min familie

Bo Henriksen tager prisen som Superligaens bedste købmand. Foto: Jens Dresling. Sport og Spil Superligaens bedste købmand: Han er genial og fremragende!

1 af 2 Privat bor Lars Larsen i denne store udsigtsvilla ved Borre Sø i Svejbæk lidt uden for Silkeborg. Han har tidligere skudt et to-cifret antal millioner i både et nyt stadion og et kulturhus i Silkeborg. (Foto: EB)
2 af 2 Dyne-kongen Lars Larsen overvejer at købe sig til magten i Silkeborg IF, skriver den lokale avis. (Foto: Ole Frederiksen)
50 kommentarer
Vis kommentarer