Efter matchfixing-anklager: Manager suspenderet

Christian Lønstrup er suspenderet af FC Roskilde

Lønstrup har anklaget sine egne spillere for matchfixing - vores journalister på sagen forklarer nærmere. Producer: Martin Lorentsen

1. Divisionsklubben har sat Christian Lønstrup ud af spillet - indtil videre til og med 26. maj, hvor sæsonen er forbi.

På et møde havde Lønstrup ifølge Ekstra Bladets oplysninger sagt, at der forelå ’en anonym anmeldelse og tre-fire spillere var under mistanke for at have spillet store beløb på holdets kampe i 1. division’.

Det kriseramte holds managers påstand er ikke faldet i god jord hos klubbens ledelse.

- Denne beslutning skal ses i lyset af de oplysninger, der dagen igennem har været fremme i pressen omkring match-fixing og kommunikationen herom imellem spillertruppen og manager Christian Lønstrup, skriver Roskilde.

- For at sikre ro omkring afviklingen af de sidste to kampe og samtidig få tid til at finde hoved og hale i ovenstående påstande har klubben fundet det fornuftigt at indstille samarbejdet med Christian Lønstrup frem til sæsonafslutningen, således at spillertruppen kan have fuld fokus på de resterende to kampe.

Hvem der erstatter Lønstrup i de næste kamp, er endnu ikke fastlagt.

Han tiltrådte i september sidste år og har en aftale frem til sommeren 2021.

Alle tager afstand
Spillertruppen var chokerede efter anklagen - læs mere her.

I pressemeddelelsen skriver klubben, at de tager afstand fra matchfixing og vil gøre alt for at komme til bunds i sagen.

Spillertruppen har også udsendt en besked via Spillerforeningen.

- Vi tager i spillertruppen i FC Roskilde skarpt afstand fra matchfixing. Det er en meget voldsom og alvorlig anklage, som ligger meget langt væk fra de værdier, vi har i spillertruppen og i klubben. Vi er meget kede af pludselig at blive nævnt i forbindelse med så alvorlig en anklage. Vi står over for en meget vigtig periode af sæsonen med to helt afgørende kampe tilbage, som vi ønsker at holde fuld fokus på. Derfor har vi ikke yderligere kommentarer til sagen.

Se også: Dansk landsholdsspiller forlader Premier League-bundprop

Lønstrup anklagede sine spillere for matchfixing til et spillermøde i mandags. Foto: Jens Dresling 1. division - 14. maj. 2019 - kl. 11:48 Skandale i dansk fodbold: Toptræner beskylder egne spillere for matchfixing

Sønderjyske er presset af mange kontraktudløb. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix Sport og Spil Superligaen Indefra: Riddersholm desperat presset

64 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere