EM-helt igennem hård operation: Kunne næsten ikke gå

Kent Nielsen var igennem en mere end påkrævet ankeloperation. Nu ser han frem til, han skal være cheftræner i Silkeborg til sommer

Et halvt års tid resterer endnu, inden Kent atter sidder på trænerbænken. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Et halvt års tid resterer endnu, inden Kent atter sidder på trænerbænken. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Kent Nielsen blev fyret i OB i sommeren 2018, da tingene længe ikke var gået som ønsket hos de striwede fra Fyn.

Der skulle dog ikke gå lang tid, inden EM-helten fra 1992 stod med nyt job på hånden, da Superliga-nedrykkerne fra Silkeborg viftede med en ledig cheftrænerstilling i klubben.

Kent Nielsen takkede ja, men ganske overraskende ville han først tiltræde i sommeren 2019, hvorfor midtjyderne hentede Michael Hansen ind som midlertidig cheftræner i klubben.

Årsag: Kent Nielsen skulle igennem en ankeloperation, der gør ham ukampdygtig i et år.

Nu er europamesteren fra 1992 kommet igennem en hård operation og forude venter nu et halvt års genoptræning. Men det kunne ikke være anderledes, forklarer hovedpersonen selv.

- Jeg gik meget dårligt til sidst på grund af meget fremskreden slidgigt. Der er sat en del skruer ind i anklen, og selve ankelledet er blevet stift, så det kommer til at tage smerterne, når man skal bevæge sig rundt. Derfor har foden i lang tid været i gips og nu også lang tid i en støvle.

- Det har været en kæmpe udfordring. Man bliver sat i en helt anden situation, hvor man i en lang periode bliver afhængig af alt og alle. Det har jeg aldrig prøvet i så lang tid, siger Kent Nielsen til Midtjyllands Avis.

Han håber, skinnen kan komme af i julemåneden, så genoptræningen kan komme i gang snarest muligt. For det huer ikke ligefrem manden med den legendariske 'flyvende redning' i EM-finalen 1992 at sidde så lang tid uden for indflydelse.

- Det har været svært, og jeg har savnet det meget. Specielt de første 8-10 uger. De seneste tre-fire uger er jeg begyndt at kunne bevæge mig en anelse mere frit. Jeg har været ude på stadion og set fodbold hist og her, men ikke i det omfang, jeg kan lide, lyder det fra Nielsen.

Imens den tidligere Horsens, AaB og OB-cheftræner har passet på sin skrantende ankel, har Silkeborg efter en meget sløj sæsonstart efterhånden fået vendt skuden, og med midlertidig cheftræner Michael Hansen i spidsen indtager klubben fra Søhøjlandet 2. pladsen i Nordic Bet Ligaen.

Klubben begynder forårssæsonen 3. marts 2019 med en hjemmekamp mod FC Roskilde.

Se også: Kovending i trænerjagt: Silkeborg venter på gammel kending

Se også: Sådan blev Kent Nielsen fyret: 'Jeg anede intet'

Se også: Superliga-klub fyrer cheftræner

2 kommentarer
Vis kommentarer