Esbjerg-sejr isolerer Brøndby i bunden

Jesper Lange blev matchvinder, da Esbjerg besejrede AGF i forårspremieren

Hans Henrik Andreasen satte Esbjerg igang i forårspremieren mod AGF. (Polfoto: Niels Husted)
Hans Henrik Andreasen satte Esbjerg igang i forårspremieren mod AGF. (Polfoto: Niels Husted)

04. mar 19:00 Esbjerg FB - AGF

SuperligaenStadion: Blue Water Arena, Danmark Dommer: Henrik Kristensen
Esbjerg FB
2
1
Slut
AGF

ESBJERG (ekstrabladet.dk): Jesper Lange kom ind fra bænken - og blev helt.

Med et pragtfuldt hovedstødsmål et kvarter før tid sørgede den lille vævre angriber for at give vestjyderne den bedste tænkelige start på foråret. 2-1 blev de jyske rivaler besejret, og det gav ikke bare Esbjerg tre meget vigtige point i overlevelseskampen, men isolerede Brøndby under nedrykningsstregen, så situationen ser endnu mere dyster ud for den gamle mesterklub.

Se også:

Se også: Rødt kort kostede dyrt for Brøndby

Så der var forståeligt stor jubel i det vestjyske efter sidste dommerfløjt - og samtidig vild begejstring over at have fået en god gammel kending tilbage.

Navnet: Hans Henrik Andreasen.

Han ikke bare scorede i sin comebackkamp - på et hovedstød tæt under mål, da AGF-keeper Steffen Rasmussen blev generet af Kenneth Fabricius - men var en utrættelig dynamo på midtbanen, og dermed en meget vigtig brik i det, der endte med at blive en sejr for øjnene 5848 tilskuere på en kold Blue Water Arena. Og der er ingen tvivl om, at han bliver uhyre værdifuld i den videre kamp for overlevelse. Både i kraft af sin målfarlighed og sin flid.

Kampen startede livligt med AGFs Stephan Petersen som den første med en afslutning, der lignede noget, men siden blev det Esbjerg, der overtog det meste af initiativet - ikke mindst takket være mange rigtig god indslag af brødreparret i højresiden, Jakob og Peter Ankersen. Martin Braitwaite var først til at udfordre Steffen Rasmussen, men denne var på sin post med en benparade - og siden skød Peter Ankersen lige forbi.

Esbjergs overtag åbnede for nogle kontraløb til gæsterne, men dem kom der intet ud af, fordi der blev sjusket med den sidste aflevering frem mod afslutningen - blandt andet af Stephan Petersen, der fik AGFs bedste scorings chance i 1. halvleg. Men et par minutter før pausen skød han forbi med venstrebenet og kiksede dermed muligheden for at udligne hjemmeholdets føringsmål.

I 2. halvleg startede AGF som det klart mest boldbesiddende hold, men der blev trillet meget på tværs og bagud - uden at gav åbne chancer.

Og udligningen blev da også udløst af en tilfældighed. Ihærdige Osama Akharraz fyrede en halvforkølet kanon ude fra kanten af straffesparkfeltet og gennem snørklede veje havnede bolden hos Mate Vatsadze tæt under mål, og han kunne uden større problemer sende den ind bag Lukas Hradecky i Esbjerg-målet.

Men gæsternes glæde over udligningen varede kun en halv snes minutter. Så dukklede Lange op med sin gyldne pandebrask.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Tipsbladet
Arsenal-direktør er i Tyskland: Håber på aftale med Aubameyang
Officielt: Crystal Palace lejer svensker i Benfica
Brøndby-testkamp er blevet udsat: Holdene sidder fast i trafikken
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen