Esbjerg fik stoppet FCK

Et mat FC København-hold kunne ikke vinde i Esbjerg

Magnus Lekven og Nicolai Jørgensen kæmper om bolden. Duellen endte 2-2. (Foto: Anders Brohus)
Magnus Lekven og Nicolai Jørgensen kæmper om bolden. Duellen endte 2-2. (Foto: Anders Brohus)

07. okt 17:00 Esbjerg FB - FC København

SuperligaenStadion: Blue Water Arena, Danmark Dommer: Claus Bo, Larsen
Esbjerg FB
2
2
Slut
FC København

ESBJERG (Ekstra Bladet): Europa slider åbenbart også på FC København. For anden weekend i træk måtte løverne nøjes med uafgjort, da det her til aften blev til 2-2 i Esbjerg

Tre døgn efter nedturen i Bukarest måtte FC København atter indkassere i slutfasen, da en overdådigt spillende Jakob Ankersen kunne dreje 2-2 træfferen ind tre minutter før tid.

Det så ellers længe ud til, at en lille genistreg af cheftræner Ariël Jacobs og en forrygende åbning på anden halvleg skulle sende sejren til hovedstaden.

Genistregen bestod i at sætte Rurik Gislason ind for en bleg Christian Bolaños, der havde været årsag til mange problemer for FCK i første halvleg.

Vestjyderne havde tydeligvis luret, at Christian Bolaños rent defensivt ikke er nogen arbejdshest. Det gav hans direkte modspiller Jakob Ankersen en masse muligheder for at rykke på tværs af banen og skabe ravage i FCK's defensiv.

Se også:

Se også: Esbjerg-træner efter 2-2: Vi fortjente sejr

Den mulighed blev lukket med indskiftningen af Rurik Gislason, der pludselig gav vestjyderne masser at bekymre sig over bag ude - samtidig med at Ankersens muligheder blev indsnævret.

Inde Esbjerg nåede at indstille sig på den forandring, så havde kampen slået en kolbøtte.

Først udlignede César Santin, da Esbjerg dummede sig i opspillet. Thomas Kristensen sendte back-vikaren Thomas Delaney afsted og hans indlæg udnyttede Santin til sin første scoring siden Lille-kampen. Tre minutter senere var løverne så i front, da Nicolai Jørgensen udnyttede et fornemt opspil fra Rurik Gislason til at sende bolden ind til 2-1 føring.

Der var ganske enkelt tempo til forskel i oprykkernes favør gennem første halvleg.

Den strategi begyndte allerede at give resultater, da kampuret havde rundet ti minutter. Esbjerg skabte konstant store scoringsmuligheder. Martin Braithwaite skød først lige forbi stolpen på et fornemt angreb stikket sammen af en håndfuld førstegangsafleveringer.

Se også:

Se også: FCK-træner er skuffet: Meget svag indsats

Kort efter blev Jakob Ankersen sendt alene med Johan Wiland, men hans træk forbi Wiland blev halvhjertet og forpurret. Kort efter brød Steffen Ernemann et Claudemir opspil og fandt Sebastian Andersen i et godt skudleje, men kantspilleren helkiksede. Og inden der var spillet 20 minutter var Jakob Ankersen atter i centrum, da han fra tre meter sparkede forbi bolden inden han faldt i en duel med Johan Wiland. Straffespark kunne være fløjtet, men Claus Bo Larsens fløjte forblev tavs.

Det var i denne periode meget lidt, som FC København kom frem til. Og derfor var det helt retvisende, at oprykkerne kunne gå til pause med en føring.

Det var tydeligt, at der skulle ske noget drastisk for at ændre kampens skæbne - og det var lige ved at lykkes for FCK.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Tipsbladet
Peter Ankersen er stor VM-optimist
Arsenal-direktør er i Tyskland: Håber på aftale med Aubameyang
Officielt: Crystal Palace lejer svensker i Benfica
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen