Falsk fodboldspiller forklarer: Trekantsdrama med vold, sex, løgn og jalousi

Sådan oplevede den falske fodboldspiller den turbulente tid i Viborg

Fortællingen om Bernio Verhagens ophold i Danmark er en af de mere kulørte. Foto: Viborg FF
Fortællingen om Bernio Verhagens ophold i Danmark er en af de mere kulørte. Foto: Viborg FF
Følg Fodbold
Følg 1. division

Det er to ekskærester, som er årsagen til, at den falske Viborg-fodboldspiller, Bernio Verhagen, fortsat er varetægtsfængslet i det nye topmoderne Enner Mark Fængsel.

Hvis man skal tro på hans forklaringer, handler det mest alt om, at de to ekskærester var jaloux, men også om at de brugte hinanden mod ham.

Ni af ti punkter i anklageskriftet drejer sig om ekskæresterne, hvoraf de fleste anklager omhandler ekskæresten fra Chile, som på grund af coronakrisen ikke kan komme til Danmark og vidne.

Den anden, som han har et barn med, bor til gengæld i Randers og skal vidne onsdag.

Den chilenske kæreste er tilbage i sit hjemland, hvor hun bor i en anden provins end den, hvor den danske ambassade holder til, og da der i Chile er forbud mod rejse ud fra den ene provins til anden, kan der i øjeblikket ikke arrangeres en videoafhøring.

Derfor vil sagen efter onsdagens vidneafhøringer blive udsat til en gang i juni eller måske helt til august, fordi der er sommerferie.

Bernio Verhagen dukkede op i starten af november, hvor Viborg FF's nye sportschef, Jesper Fredberg, stolt kunne præsentere den nye offensivspiller, som er født i Surinam, men vokset op i Holland.

Han var ankommet fra Chile i selskab med en ung kvinde, som han på daværende tidspunkt ikke var kæreste med, men hun var fulgt med til Danmark for at kunne starte et nyt liv.

Det er ved Retten i Viborg, at sagen mod Bernio Verhagen fortsætter onsdag og torsdag. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Det er ved Retten i Viborg, at sagen mod Bernio Verhagen fortsætter onsdag og torsdag. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Kærester blev de kort tid efter, og dermed startede en turbulent tid, hvor den nye kæreste først beskyldte ham for vold og kidnapning, men også voldtægt, blufærdighedskrænkelse og røveri.

Flere gange blev politiet indblandet, fordi ekskæresten fra Randers på opfordring af den nye kæreste bad om, at hun tilkaldte hjælp.

Årsagen til at Bernio Verhagen ville forsøge at få fodboldkarriere i gang i Danmark - godt nok på falske papirer - var et ønske om at komme tættere på datteren, som han har med ekskæresten i Randers.

Denne ville dog ikke have noget med ham at gøre.

- Hun ville kun have penge af mig, og hun gjorde alt for at ødelægge forholdet til min nye daværende kæreste, forklarede Bernio Verhagen i retten.

Eks-kæresten fra Randers skulle ifølge den sigtede falske fodboldspiller også have kontaktet Viborg og sagt grimme ting om ham.

Den nye kæreste fra Chile er ifølge Bernio Verhagen en meget dramatisk person, og derfor blev politiet ofte tilkaldt, når de røg i totterne på hinanden.

Det sket ikke en eller to, men mange gange.

- Jeg har slået hende en eneste gang, men først at hun havde slået mig med en sko på næsen, forklarede Bernio Verhagen.

Han er ellers anklaget for at have slået den chilenske kæreste med knyttet hånd på låret, tildelt hende ikke under seks slag med flad hånd i ansigtet, løftet og smidt hende på gulvet, skubbet hende hårdt op mod en væg, skubbet hende ned ad en trappe, slået på hendes hånd med en telefon og grebet hårdt fat i hendes arme og kastet rundt med hende, så hun ramte flere møbler.

Alt sammen var ifølge Bernie Verhagen sket i selvforsvar.

Voldtægten afviste han blankt. Samtidigt meddelte han, at det var privat, hvad der var sket i sengen. Anklagen om blufærdighedskrænkelsen, som handlede om, at han mod ekskærestens viden havde optaget en video, mens de havde samleje. Han afviste, at ekskæresten ikke var med på ideen og fortalte, at hun efterfølgende tre gange havde bedt om at få videoen tilsendt.

Vedrørende anklagerne om trusler mod den anden kæreste og hendes far, kunne Bernio Verhagen ikke huske den pågældende telefonsamtale, hvor han endte med at true med at slå ekskæresten ihjel og tage deres fælles barn.

Tilfældigvis var han stødt på ekskæresten og hendes far i døren ved politiet i Viborg, hvor han udover at true dem skulle have spyttet efter dem, men ifølge hans forklaring stod han fire meter og spyttede kun ned i jorden.

Falsk fodboldspiller for retten: Anklagemyndighed kræver fængsel og udvisning

Voldssigtede Verhagen anholdt i Holstebro

Nu taler den mystiske spiller: - Det er bullshit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU