FCV nedlægger Silkeborg i nedrykkernes afdansningsbal

FC Vestsjælland tog en fin afsked med Superligaen, da holdet hjemme sejrede sikkert i kampen mod Silkeborg

Følg Fodbold
Følg 1. division

Det er svært at sætte sig op til sæsonens sidste kamp, når man ved, at nedrykningen er uundgåelig.

Ikke desto mindre var det, hvad både FC Vestsjælland og Silkeborg skulle i sidste runde af Alka Superligaen, da de to hold tørnede sammen inden returen til 1. division, og det klarede hjemmeholdet bedst. FC Vestsjælland vandt kampen sikkert med 3-1.

Den betydningsløse kamp fik en rolig begyndelse, men med et lille overtag til hjemmeholdet, som gerne ville slutte godt af over for de 1201 tilskuere inden turen ned i næstbedste række.

Efter et kvarter var sjællænderne tæt på at tage føringen, da Apostolos Vellios ved bageste stolpe sendte et forsøg på overliggeren.

Men grækeren var ikke færdig med at vise sig frem i Superligaen. Godt 10 minutter før pausen nedlagde Silkeborg-keeper Thomas Nørgaard kluntet Dennis Sørensen i feltet, og på straffesparket gjorde Vellios det stensikkert til 1-0.

Den føring holdt til pausen, og kort inde i anden halvleg lignede det en afgørelse, da Dennis Sørensen gjorde det til 2-0.

Tæt under mål udnyttede han tvivlsomt målmandsspil fra Thomas Nørgaard, som fik sendt bolden op i luften helt inde ved egen mållinje.

FC Vestsjælland viste i kampen, hvorfor holdet var meget tættere på endnu en sæson i Superligaen, end Silkeborg var, men med 25 minutter igen fik jyderne en smule mere fat i spillet, og FCV-målmand Thomas Mikkelsen fik mere at se til.

Efter 75 minutter måtte han diske op med en flot redning på et hovedstød fra Robert Skov.

Den endelige afgørelse faldt fem minutter før tid, da Peter Nymann gjorde det til 3-0, og selvom Nicolaj Agger reducerede til 1-3, inden stadionuret rundede et minut efter 3-0-scoringen, var slaget tabt.

Dermed tog FC Vestsjælland den flotteste afsked med landets bedste fodboldrække, men Silkeborg kan få revanche efter sommerferien, når klubberne mødes i 1. division.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind