Fyret Strudal: - Ærgerligt og helt forkert

Mark Strudal forstår ikke timingen i fyringen fra Lyngby - klubben var på den anden side af de svære tider, mener den forhenværende chef

Ekstra Bladets fodboldjournalist Klaus Egelund giver her sit bud på, hvorfor Mark Strudal og Lyngby er gået fra hinanden. Producer: Martin Lorentsen
Følg 1. division

Mark Strudal og Lyngby Boldklub blev aldrig noget godt match.

Det mener sidstnævnte i hvert fald ikke, da Superliga-nedrykkerne onsdag valgte at fyre cheftræneren efter et halvsløjt efterår, der placerer Lyngby på en ottendeplads i landets næstbedste række.

Læs mere om Lyngbys beslutning her:

Strudal færdig i Lyngby: Fyret!

Den nu forhenværende Lyngby-chef er dog ikke enig i klubbens udmelding, og Mark Strudal er meget uforstående overfor timingen i fyringen.

- Det skal ikke til at blive nogen ordkrig i pressen, så jeg vil bare sige, at jeg er pisse ærgerlig over fyringen, og jeg synes, timingen er helt forkert.

- Jeg er med derhen, at det har været en langt større opgave at få Lyngby Boldklub tilbage på skinnerne, end både klubben og jeg havde regnet med. Jeg vidste, det var en risiko at sige ja til Lyngby, der netop var rykket ned fra Superligaen, var blevet truet på eksistensen på grund af økonomien og som på et år nærmest havde mistet en hel spillertrup.

- Men jeg blev ansat for at give klubben en ny start, og det gav nogle bump på vejen i begyndelsen, men i den sidste del af sæsonen synes jeg, vi begyndte at komme på den anden side af det hele, og vi sluttede af med af vinde 4-0 over Roskilde, ligesom vi har slået Silkeborg og Viborg ude. Men der var måske nogle mennesker i klubben, der ikke var helt klar over, hvor stor en opgave Lyngby havde og har foran sig, siger Mark Strudal til Ekstra Bladet uden at ville uddybe yderligere.

Mark Strudal må smide Lyngby-halstørklædet i ringen efter blot 20 kampe som chef. Foto: Lyngby Boldklub
Mark Strudal må smide Lyngby-halstørklædet i ringen efter blot 20 kampe som chef. Foto: Lyngby Boldklub
 

Mark Strudal fik en svær indledning i Lyngby med at tage et opgør med flere af de rutinerede kræfter i spillertruppen. Blandt andet fik Mathias Tauber frataget sit anførerbind, hvilket fik det Kongeblå koryfæ til at tage sin afsked.

Det var ligeledes Mark Strudals projekt at genrejse Nicki Bille Nielsens fodboldkarriere. Det lykkedes som bekendt ikke, da den kontroversielle angriber blev anholdt i indre København med en luftpistol.

- Der er selvfølgelig kommet nogle ar efter en turbulent indledning. Det er da helt klart en pointe. Men igen mener jeg, at vi var på den anden side nu, så hvis det skulle betyde noget for min fyring, så er timingen igen helt gal. Jeg blev ansat til at gennemføre en turn around i Lyngby med en ny trup, ny og offensiv spillestil og med flere unge egenudviklede spillere.

- Når man laver udskiftninger i truppen, vil der altid være nogle, der er utilfredse. Men der vil også være spillere, som får en masse glæde og gåpåmod. Vi har gjort op med det dårlige omklædningsrum i Lyngby med grupperinger, der styrede det hele. Der er en helt anden stemning i omklædningsrummet nu.

- Jeg synes, vi var godt i gang med at løse den opgave, jeg blev ansat til, og vi overvintrer med seks point til oprykning og tre til nedrykning i en vanvittig tæt række. Målsætningen var top-seks, og det er bestemt inden for rækkevidde.

Kæmpe krise: TO Superliga-nedrykkere i frit fald

Kæmpe kåring: Her er Superligaens stjerneskud og skuffelser!

To nøgle-løfter ødelagde alt: Derfor var Wieghorst-fyring uundgåelig

De bedste billeder fra weekendens runde i Superligaen

En fuldtonet skandale

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.