Grotesk rødt kort

Fredag slog Lyngby Jammerbugt med 2-1. I 82. minut fik Emil Nielsen sit andet gule kort, da han kastede med en vandflaske

Nedrykning efterfulgt at profilsalg og trænerafgang er sjældent optimale betingelser for en god sæsonstart i den følgende sæson.

Ikke desto mindre har Lyngby fået en perfekt start på livet i 1. division, efter at holdet fredag aften slog oprykkerne Jammerbugt FC med 2-1 på udebane trods en bizar udvisning i anden halvleg.

Dermed har de blå fra Lyngby seks point efter to kampe, mens Jammerbugt har et enkelt.

Et pres mod Jammerbugts mål midtvejs i første halvleg gav pote, da Frederik Gytkjær var hurtigt over en bold fra en spids vinkel i feltet og dirigerede føringsmålet ind.

Oprykkerne holdt liv i chancen for point længe, men da Lasse Fosgaard trykkede bolden fladt ind til 2-0 med et kvarter igen, døde spændingen lidt.

Frederik Gytkjær (i blåt) stod for åbningsmålet, da Lyngby sejrede ude mod Jammerbugt. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Frederik Gytkjær (i blåt) stod for åbningsmålet, da Lyngby sejrede ude mod Jammerbugt. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
 

En smule malurt i gæsternes bæger kom der dog i 82. minut, da angriber Emil Nielsen tog sit andet gule kort på fuldstændig grotesk vis.

Han mistede bolden ude ved sidelinjen, og i frustration tog han en vandflaske på sidelinjen og kastede så langt han kunne afsted. Gult kort nummer to og i bad for angriberen.

Langt inde i tillægstiden fik hjemmeholdet udnyttet det til en reducering i overtal, men de tre point forblev på lyngbyhænder.

Der var nordjysk møde i Hobro, hvor Vendsyssel var på besøg.

Gæsterne tog føringen seks minutter før pause, men i anden halvleg var Hobro klart bedst og pressede hårdt på.

Det kastede et enkelt point af sig efter Oliver Klittens udligning i 63. minut og sikrede Hobro sæsonens første point. Vendsyssel har spillet uafgjort i de to første kampe.