Håbet lever

En 2-1-sejr hjemme over Fremad Amager skaber kontakt mellem FC Roskilde og de øvrige bundhold i 1. division

Tribunerne var tomme, da FC Roskilde lørdag slog Fremad Amager 2-1. Dette billede er fra Roskildes opgør mod Kolding IF. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Tribunerne var tomme, da FC Roskilde lørdag slog Fremad Amager 2-1. Dette billede er fra Roskildes opgør mod Kolding IF. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Fodboldklubben FC Roskilde fra 1. division har det svært både sportsligt og økonomisk for tiden, men lørdag var der noget at glæde sig over i forhold til førstnævnte.

På hjemmebane blev Fremad Amager slået 2-1, og det sender midtsjællænderne væk fra sidstepladsen i ligaen.

Holdet er nu ét point foran Næstved, som dog har spillet en kamp færre. Vigtigere endnu betyder de tre point, at Roskilde fik minimeret afstanden op til overlevelse fra otte til fem point.

Hjemmeholdets angriber Sebastian Czajkowski gav efter godt et kvarters spil Roskilde en god indledning på kampen.

Et blokeret skud inde foran mål var han hurtigt over med tåen og prikkede holdet fra domkirkebyen i front.

Sådan gik det galt: Dokument afslører: FCK i stor corona-bommert

Venstrekanten Nicklas Mouritsen fik også bolden i mål til 2-0 mindre end ti minutter før pause. Desværre for ham blev målet annulleret for offside.

I stedet lykkedes det Fremad Amagers anfører, Lukas Engel, at udligne fire minutter senere.

Roskilde-spillerne var ikke helt vågne ved et hjørnespark, hvor en indøvet kombination endte tæt under mål, og Engel kunne flugte bolden ind i toppen af målet.

Det kunne godt tegne til en af den slags kampe, der ville understøtte hypotesen om, at bundhold tit er lidt forfulgt af uheld.

Den hypotese gad indskiftede Abdoulie Njai dog ikke at ligge under for. Et kvarter inde i anden halvleg tog han en flot dribletur gennem gæsternes forsvar.

Hans første forsøg blev reddet, men riposten fik han noget uskønt skrabet i mål til 2-1. Heldet så alligevel ud til at tilsmile Roskilde.

Czajkowski fik en stor chance for at lukke kampen til 3-1 ti minutter før tid, men hans forsøg blev reddet.

Det holdt Fremad Amager inde i kampen, og i kampens slutfase var både stolpen og heldet på bundholdets side, og derfor holdt 2-1 hjem.

Aldrig set før: Indkalder til verdenspremiere

FCK vil gøre plads til 10.500