Jubel over Moldova-millioner: Sidste mulighed for storklub

Klublegenderne John Sivebæk og Peter Graulund er glade for, at Vejle Boldklub er blevet reddet og nu kan satse på at komme tilbage i Superligaen, og det samme er fansene

Peter Graulund har både følelser for AGF og Vejle. Foto: Claus Bonnerup
Peter Graulund har både følelser for AGF og Vejle. Foto: Claus Bonnerup

Vejle Boldklub har ikke været medlem af det fineste fodboldselskab i Danmark siden sæsonen 2008/2009, og siden da har hverdagen budt på svigtende resultater i 1. division, nedskæringer og en balancegang på randen af konkurs.

Da oprykningen til landets bedste række glippede igen sidste sæson, blev Vejle Boldklub endnu engang kastet ud på afgrundens rand.

Op til den nye sæson har Vejle måttet aflyse to træningskampe, fordi man ikke har været i stand til at stille med et nogenlunde slagkraftigt mandskab på grund af den finansielle situation, men tirsdag blæste der nye vinde over klubben.

Se også: Vejle Boldklub er solgt

Den 30-årige rigmand fra Moldova Andrei Zolotko meldte sin ankomst, og han har sammen med en kinesisk forretningspartner nu overtaget aktiemajoriteten i traditionsklubben.

Det er endnu uvist, hvor mange millioner Zolotko og co. vil skyde i Vejle Boldklub, og i første omgang forlyder det, at man vil etablere et nyt, sundt og bæredygtigt setup i 1. division. Men derefter skal der igen superliga på menuen i Vejle.

Den samlede plan for Vejle virker ved første øjekast som det ideelle match klubben, mener de to Vejle-koryfæer Peter Graulund og John Sivebæk.

- Det lyder til at være en rigtig fornuftig løsning for klubben. Jeg kender ikke Zolotko personligt, men ud fra det, jeg har læst, virker han til at ville holde fast i klubbens traditioner, og at han har valgt Vejle netop fordi, der er store traditioner. Det lader til, han vil holde fast i klubbens grundstruktur, og så er han villig til at bygge på ud fra den, siger John Sivebæk.

John Sivebæk. Arkivfoto: Polfoto
John Sivebæk. Arkivfoto: Polfoto
 

Ifølge Peter Graulund skal man ikke lægge for meget i, om det er en lokal klubmand eller en rigmand fra Moldova, som står i spidsen for Vejle-projektet. Det vigtigste er, at Vejle Boldklub består.

- I Vejle har man flere gange været lukningstruet, og det virker til, man har stået med valget, om man vil lukke og slukke, eller om man vil have en rigmand, der ejer det hele. Jeg er personligt glad for, man har valgt det sidste, for i mine øjne betyder det ikke alverden, hvem der ejer klubben, for der er altid en, som skal træffe beslutningerne i sidste ende alligevel, siger Peter Graulund og fortsætter:

- I Vejles selvforståelse hører man til blandt landets bedste, og det nærmest dufter af Superliga i Nørreskoven. Derfor er man afhængig af pengene, og sådan er moderne fodbold, og det skal man ikke være bange for. Nu får Vejle en sidste mulighed for at rejse sig og blive den storklub, som man bør være, siger Peter Graulund.

Hør Peter Graulund gå kommentator-amok:

Også fansene er positive. Det er flintrende ligegyldigt, hvor pengene kommer fra, så længe de er med til at stabilisere Vejle Boldklub.

Sådan lyder det fra Brian Jørgensen, der er formand for Vejle Boldklubs fanklub, The Crazy Reds, efter man i Vejle og omegn så småt er ved at vænne sig til navnet Andrei Zolotko, der har købt aktiemajoriteten i Vejle Boldklub.

- Om millionerne kommer fra Horsens, København eller Moldova, det er ligegyldigt, så længe man ikke ændrer på klubbens DNA. Klubbens logo, traditioner og klubfarve betyder noget for fansene, og det virker ikke til, at vores nye ejere har i sinde at ændre på selve skelettet i klubben, så jeg er rigtig positiv omkring overtagelsen, siger Brian Jørgensen.

Fanformanden understreger, at det er for tidligt til at drage nogen form for konklusion om Andrei Zolotko, men at de hidtidige udtalelser kun har givet grund til optimisme.

- Han virker til at være velovervejet og til at have en plan for projektet. Vejle er ikke bare et stykke legetøj for ham. Han virker til at have reel kendskab til fodboldverdenen, og jeg er sikker på, at folkene bag Vejle har overvejet situationen grundigt. Jeg synes, det er rigtig spændende med en ny retning for Vejle, siger Brian Jørgensen.

Både klubbens fans og koryfæer er glade for de mange Moldova-millioner, der nu strømmer ind i Vejle. Foto: Vejle Boldklub
Både klubbens fans og koryfæer er glade for de mange Moldova-millioner, der nu strømmer ind i Vejle. Foto: Vejle Boldklub

Tilbage i 2014 var Vejle konkurstruet og spillerne græd:

Foto: Facebook 1. division Her er Vejles nye playboy-millionær: Poserer med damer og pistoler

Vejle-fans kan fremover glæde sig til en ejer fra Moldova, der er noget ud over det sædvanlige. Foto: Vejle Boldklub 1. division Vejles nye playboy-millionær: Nu taler han

Vejle-fans kan fremover glæde sig til en ejer fra Moldova, der er noget ud over det sædvanlige. Foto: Vejle Boldklub 1. division Vejles nye playboy-millionær: Nu taler han Stig Tøfting oplevede i Hamburger SV en speciel kultur, hvor der blev gået til den på træningsbanen, fordi der var benhård konkurrence om at komme på holdet. Foto: Claus Bonnerup Sport Det fodbold-stjernerne ikke vil tale om: Se de hemmelige bonus-penge

27 kommentarer
Vis kommentarer