Kinesere går ind i dansk kendis-koks fodboldklub

1. divisionsklubber Nykøbing FC får kinesisk storsponsor. Der er tale om Mille Food, der har oplevet en eksplosiv vækst på det kinesiske marked

Kendiskokken Claus Meyer får nu kinesisk selskab i sin klub, Nykøbing FC.

1. divisionsklubben, som Meyer købte sig ind i for godt tre år siden, har indkaldt til pressemøde efter sæsonens sidste kamp mod Skive søndag.

Her vil den offentliggøre en ny kinesisk storsponsor, og Ekstra Bladet kan allerede nu sætte navn på.

Der er tale om den kinesiske rigmand Steve Wang, som er direktør og storaktionær i Mille Food.

Han har siden 1994 været bosat i Danmark og går nu ind i fodbolden via sit firma, der de seneste år har oplevet en eksplosiv vækst på det kinesiske marked.

Mille Food producerer dansk modermælkserstatning til det kinesiske marked og lavede for nylig en aftale med kinesiske investorer, der skød godt en halv milliard kr. ind i firmaet.

Det danskproducerede pulver er i høj kurs efter ’mælkepulverskandalen’ i Kina, hvor flere spædbørn døde, fordi modermælkserstatningen blev tilsat kemikaliet melamin. 

Målet for Mille Food er at blive blandt de største på det kinesiske marked, og det ser godt ud at være sponsor for en dansk klub. 

Nykøbing FC's tidligere formand - og nuværende direktør - Axel Castenschiold er bestyrelsesformand og medejer i Mille Food, og det er ifølge Ekstra Bladets oplysninger den vej igennem, at den kinesiske kontakt er opstået.

Nykøbing FC, hvor den tidligere landsholdsspiller Claus Jensen er sportschef, har en vision om at rykke op i Superligaen i 2020.

I denne sæson har holdet ikke været i nærheden af en oprykning. Det ligger inden sidste runde søndag nr. 9 i 1. division, men har dog sikret sig endnu et år i rækken.

Det betyder tv-tid til Mille Food, der ifølge Ekstra Bladets oplysninger får sit navn på falstringernes udebanetrøje.

Hør stjernekokken Claus Meyer fortælle om sin fodboldpassion:

Claus Meyer led milliontab efter at have scoret kæmpegevinst

Tag med Mulle til håndbold sammen med de ægte ROELIGANS

4 kommentarer
Vis kommentarer