Kritiserer politiet: For langsomt

Forsvarer er utilfreds med politiets langsommelige efterforskning af Bernio Verhagens 'bedrageri' over for klubben

Bernio Verhagen er igen i dag onsdag for Retten i Viborg. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Bernio Verhagen er igen i dag onsdag for Retten i Viborg. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg 1. division

VIBORG (Ekstra Bladet): Den forsmåede 1. divisionsklub i Viborg kan ikke længere gemme sig i den spegede sag omkring den falske fodboldspiller, Bernio Verhagen.

Selvom det er straffesagerne mod den hollandske fodboldeventyrer, der er for Retten i Viborg skal den sportslige koordinator Mads Andersen onsdag eftermiddag i vidneskranken.

Dermed må klubben tilbage på banen.

I over fem måneder har Viborg igen og igen henvist til en redegørelse på klubbens hjemmeside dateret 24. november.

Heri fortalte klubben også, at man har anmeldt til politiet, at man har været udsat for svindel, dokumentfalsk og identitetstyveri.

Denne sag køres sideløbende, men politiet har åbenbart svært ved at komme til bunds i 'bedrageriet'.

Således er Bernio Verhagens forsvarer Lars Thousig utilfreds med, at politiet endnu ikke er færdige med at efterforske sagen.

Det vil han gerne kritisere.

Problemet skulle være, at sagen er uden fortilfælde.

Et politifoto af Bernio Verhagen, som stak af fra politiet efter at have været i Retten i Viborg. Politifoto
Et politifoto af Bernio Verhagen, som stak af fra politiet efter at have været i Retten i Viborg. Politifoto
 

Derudover Bernio Verhagen har ikke haft 'økonomisk vinding'.

Som tak for kost og logi er klubben til gengæld blevet viklet ind i et omfattende spindelvæv af problemer uden for banen, der mest af alt har handlet om kvinder, sex og løgne.

Her har Viborg blandt andet bestilt flybilletter til Chile.

Derudover har klubben fået en lang næse og blevet til grin, fordi klubben blev forblændet ved tanken om at ramme en guldåre med et samarbejde med et af de førende agentbureauer.

Formiddagen på andendagen af retssagen har forsvarer Lars Thousing brugt på at udspørge sin klient og få bedre styr på de mange spørgsmål, som lå tilbage, efter at anklager Katrine Melgaard havde udspurgt Bernio Verhagen tirsdag.

Sidstnævnte nægter sig skyldig i alle punkter i anklageskriftet bortset fra flugten fra politiet.

Vedrørende det det sidste skal han torsdag fremstilles, da anklagemyndigheden forlanger fristforlængelse.

Bernio Verhagen har allerede siddet bag tremmer i over fire måneder.

Samtidigt skal straffesagen køre videre, hvorefter sagen udsættes til midt i juni, hvor eks-kæresten fra Chile skal videoafhøres på et retsmøde, som på grund af tidsforskellen skal starte kl. 15.00.

Tirsdag begyndte sagen mod Verhagen, der er tiltalt for voldtægt. Men det påståede offer sidder fast i Chile. Beskyldninger om svindel efterforskes stadig. Arkivfoto: Henning Bagger
Tirsdag begyndte sagen mod Verhagen, der er tiltalt for voldtægt. Men det påståede offer sidder fast i Chile. Beskyldninger om svindel efterforskes stadig. Arkivfoto: Henning Bagger
 

Det var aldrig hensigten, at Verhagen skulle være en del af førsteholdet i Viborg FF, men aftalen blev alene indgået for at forstærke relationen, og spilleren blev derfor hentet ubeset og uden økonomisk risiko for Viborg FF.

Jesper Fredberg udtalte sig anderledes om spilleren i første omgang, hvor han refererede direkte til agentens udsagn om spilleren, hvilket var en klar fejl herfra.

22. oktober ankom Bernio Verhagen til Viborg, mens man ventede på den endelige opsigelse af kontrakten hos den chilenske klub Audax Italiano, som efterfølgende blev modtaget af VFF.

Efter Bernio Verhagens første hele træning i VFF, blev spilleren taget ud af træningen og fjernet fra den resterende del af truppen, da de fodboldmæssige kvaliteter sammenholdt med et meget rodet privatliv, forstærkede mistanken om, at noget var galt.

Sideløbende med den fodboldmæssige del af sagen, havde Bernio Verhagen tiltrukket sig negativ opmærksomhed blandt andet vedr. uroligheder på et hotel i byen, som er en god samarbejdspartner i VFF, og derfor blev han og kæresten bedt om at fraflytte.

Ville vide om sønnen var død

Falsk fodboldspiller forklarer: Trekantsdrama med vold, sex, løgn og jalousi

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU