Kunne ikke bruges i FCN - sender Viborg på Superliga-kurs

Serges Deble, som FCN droppede efter kun en uges prøvetræning, slog til for Viborg i topkampen i 1. division mod Lyngby

(Foto: Jonas Olufson)
(Foto: Jonas Olufson)

Der var lagt op til noget stort på Lyngby Stadion, da 1. divisions nummer et tog imod nummer to fra Viborg, i divisionens første kamp efter vinterpausen. Hele 2185 tilskuere havde trodset kulden og var mødt op.

Det forventningsfulde hjemmepublikum havde på forhånd sat næsen op efter en magtdemonstration fra rækkens topscorer, David Katz Boysen, mens gæsterne fra Viborg havde deres egen bomber med i form af ivorianeren Serges Deble, der ikke kunne bruges i FCN, men som i Viborg, inden aftenens kamp, havde brugt kun 12 kampe på at score 7 mål.

Begge hold lagde energisk ud, og især på midtbanen blev der gået til stålet.

Mens Lyngby ville meget, men formåede mindre, var Viborg effektive til at bryde værternes opspil og slå kontra.

Derfor fik Viborg også kampens første hjørnespark, og det var på et af dem, at netop Serge Deble efter et kvarters spil steg til vejrs og headede gæsterne foran med 1-0.

Se målet her:

En kombination af dårlig opdækning og adræt hurtighed gjorde scoringen, men det kan stadig undre, hvordan en spiller på kun 1,70 meter kan få lov at score på hovedstød blandt de granvoksne Lyngby-forsvarere.

Scoringen vakte tydelig frustration hos de blåklædte Lyngby-spillere, men udmøntede sig i højere grad i hårdt spil end i flere chancer.

Lyngbys Lee Rochester havde et skud på mål midt i halvlegen, men Lyngbys offensiv blev alt for ofte optrevlet midt på Viborgs banehalvdel.

Viborg spillede disciplineret, om end hårdt - store Babayide Ogunbiyi lænede sig flere gange op ad en advarsel - og i Viborgs offensiv var den vævre Deble konstant farlig.

Lyngbys frustrationer kom også til udtryk hos Valon Ljuti, som efter et hårdt frispark måtte indkassere en advarsel. David Boysen kastede sig også ud i en vanvittig tackling af Viborgs Alhaji Gero, men ved denne lejlighed forblev dommerens fløjte utroligt nok tavs.

Se Boysens vanvidstackling her:

Kampen igennem virkede dommer Kasper Madsen ved flere lejligheder, som om han ikke var vågnet helt efter vinterpausen, og især Viborgs Ogunbiyi kan prise sig lykkelig over det.

Trods enkelte løse chancer i begge ender forblev resultatet 1-0 til Viborg ved pausen.

Efter pausen virkede Lyngby-mandskabet opsat på en hurtig udligning, og spillerne begyndte også så småt at kunne ramme hinanden.

Efter 60 minutter lagde David Katz Boysen således et frispark ind i Viborg-feltet, og ved bagerste stolpe dukkede Rasmus Minor Petersen op, men en fantomredning af Peter Friis-Jensen i Viborg-målet forhindrede en udligning.

Intensiteten fejlede ingenting, men gang på gang forstyrredes spillet af dommer Madsen, der syntes at have et decideret problem med Lyngby. Trods en fortjent advarsel til Viborgs Christopher Poulsen, virkede advarslen til Lyngbys Frederik Gytkjær efter 68 minutter meget uforståelig, og dommerens præstation vakte tydelige frustrationer hos hjemmeholdet.

Efter 76 minutter forsøgte Lyngby sig med en dobbelt udskiftning. Ind kom Vito Mistrati for Frederik Gytkjær, samt Andreas Ravn for Philip Rasmussen, men uden det store held.

Viborg formåede med fysisk spil at trætte Lyngby-spillerne og optrevle deres opspil. Dommer Madsen gjorde sig til gengæld stadig bemærket med både uheldige kendelser og ligegyldige spilstop.

Kampen sluttede 1-0 til Viborg på mål af manden, de ikke kunne bruge i FCN, men som nu kan blive Viborgs vej til Superligaen.

1 af 2 (Foto: Jonas Olufson)
2 af 2 (Foto: Jonas Olufson)
10 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere