Kunne ikke uden Kuhn: Dansk 1. divisionshold slog de svenske mestre

FC Helsingør sørgede overraskende for, at Allan Kuhns efterfølger på Malmö-bænken, Magnus Pehrsson, fik en skidt start som MFF-træner

Malmö FF's Jo Inge Berget og Helsingørs Mathias Johansen i duel i lørdagens træningskamp, der overraskende endte med dansk sejr. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN
Malmö FF's Jo Inge Berget og Helsingørs Mathias Johansen i duel i lørdagens træningskamp, der overraskende endte med dansk sejr. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Der er masser af håndboldtradition i Helsingør, men den nordsjællandske bys fodboldmæssige meritter fylder ikke ligefrem ringbind.

Det kan der måske blive lavet om på, for FC Helsingør er ligesom de fleste af de andre hold i 1. division stadig med i kampen om oprykning til Superligaen, og Christian Lønstrups mandskab tankede lørdag lidt uventet selvtillid på Malmö Idrottsplats.

1. divisionsklubben tog til Malmø og besejrede for øjnene af flere end 3000 tilskuere de svenske mestre med 1-0. Matchvinder blev Ricki Olsen, søn af Europamester Lars Olsen.

Han udnyttede en svensk fejl og sørgede dermed for, at Allan Kuhns afløser på Malmö FF's trænerbænk, Magnus Pehrsson, fik en debut lige til glemmebogen.

Det hører dog med til historien, at de himmelblå svenskere dominerede kampen med et massivt boldovertag og burde have sejret.

I 54. minut ramte Teddy Bergqvist overliggeren, og kort efter ramte også Pawel Cibicki tværrippen.

Minuttet efter Ricki Olsens føringstræffer tilkæmpede Malmö FF sig et straffesparket, men igen kom træværket i vejen.

Erdal Rakip ramte ydersiden af den ene stolpe, og dermed gik de over 3000 svenskere skuffede hjem, mens Helsingør kunne tage turen over Øresund med en sejr i bagagen.

Den tidligere AaB'er Lasse Nielsen fik debut for Malmö FF. Midterforsvareren spillede de første 45 minutter for de svenske mestre. 

Se også: Malmö-træner: Lasse Nielsen er en meget god spiller

Se også: Ad! Atlético-stjerne i ulækker spyttekamp

12 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere