Kuppede 1. divisionsklub: 'Folk må svine mig til og kalde mig idiot'

Erik Rasmussen er tilbage som cheftræner i dansk fodbold efter sit bemærkelsesværdige 'kup' i Vendsyssel FF, og hovedpersonen er klar over, han er bagud på point

Erik Rasmussen er tilbage i dansk fodbold efter seks års fravær. Den magtfulde mand i Vendsyssel FF har allerede truffet flere kontroversielle beslutninger, men det er i klubben bedste, siger han. Foto: René Schütze
Erik Rasmussen er tilbage i dansk fodbold efter seks års fravær. Den magtfulde mand i Vendsyssel FF har allerede truffet flere kontroversielle beslutninger, men det er i klubben bedste, siger han. Foto: René Schütze

De 12 klubber, der i søndag tager hul på 1. division, har oprustet gevaldigt til et tæt forår. Alligevel skal den største tilgang findes på trænerbænken, hvor den tidligere FCM- og AGF-chef Erik Rasmussen har sat sig til rette i Vendsyssel FF.

Trylleriks magiske tilbagevenden til trænerjobbet foregik dog langt fra uden drama i det nordjyske. Tre investorer købte for 5,5 millioner kroner Vendsyssel FF, i hvert fald de fleste aktier og dermed kontrollen, kort inde i det nye år.

Den ny bestyrelse, med Erik Rasmussens personlige ven Jacob Andersen i spidsen, ønskede en tydeligere sportslig retning i klubben, og med Erik Rasmussens mange år i dansk topfoldbold, lå det lige til højre benet for den ny ledelse, der har rødder i lokalsamfundet, at gøre Erik Rasmussen til en del af projektet i Hjørring.

Erik Rasmussen er nu cheftræner i Vendsyssel FF, mens 'Farlige' Frank Kristensen (t.h.) er ny assistenttræner. Foto: René Schütze
Erik Rasmussen er nu cheftræner i Vendsyssel FF, mens 'Farlige' Frank Kristensen (t.h.) er ny assistenttræner. Foto: René Schütze

Oprindeligt var den 56-årige Erik Rasmussen kun tiltænkt en rolle som formand for den sportslige ledelse. En slags sportsdirektør om man vil.

Men efter kort tid overtog Erik Rasmussen assistenttrænerjobbet, og en måned inden sæsonstart blev Joakim Mattsson afskediget som cheftræner, efter svenskeren ellers havde ført nordjyderne til en delt førsteplads i efteråret. Og så kunne Erik Rasmussen igen kalde sig cheftræner i dansk topfodbold.

- Det var ikke planen, jeg skulle være cheftræner, da jeg tiltrådte. Så kunne vi have fyret Joakim omgående. Jeg kan godt forstå, at det så mærkeligt ud udefra, men med hånden på hjertet, så forsøgte vi konstruktionen for at give Joakim muligheden for at agere i det setup, som det sportslige udvalg havde besluttet sig for, siger Erik Rasmussen og fortsætter:

- Joakim gav hurtigt udtryk for, han synes, det var en skidt idé at have sin chef som assistent. Men hvis han havde været mere åben for at følge udvalgets sportslige retning for Vendsyssel, var han ikke blevet fyret. Det var ikke nogen rar beslutning, men det var en nødvendig beslutning.

Erik Rasmussen styrer træningen i idylliske omgivelser i Vrå. Foto: René Schütze
Erik Rasmussen styrer træningen i idylliske omgivelser i Vrå. Foto: René Schütze
 

Derfor er det nu Erik Rasmussen, der leder Vendsyssels træning i de idylliske omgivelser i Vrå. Træningen skal fokusere på det individuelle og taktiske aspekt for spillerne, ligesom der skal foregå positionsrelateret træning minimum én gang om ugen.

Dét er Erik Rasmussens fodboldfilosofi og opskrift på succes, men det var blandt andet over træningsmetoderne, Joakim Mattsson stejlede.

- Fodbold ses forskelligt, og man kan altid diskutere det, men nu er det mig, der har ansvaret for den sportslige udvikling i Vendsyssel, og så skal jeg træffe de beslutninger, jeg finder rigtige.

- Joakim havde gjort det fornuftigt, ikke prangende, men fornuftigt, fordi holdet lå i den position, man kunne forvente. Men han ville træne holdet på en anderledes måde og trække i en anden retning sportsligt, og derfor blev han fyret.

Erik Rasmussen leder begivenhederne på Vendsyssel FF's træningscenter i Vrå. Foto: René Schütze
Erik Rasmussen leder begivenhederne på Vendsyssel FF's træningscenter i Vrå. Foto: René Schütze

Erik Rasmussen påpeger selv, at det vellykkede 'kup' i Vendsyssel ikke ser kønt ud ude fra:

- Joakim er en fin fyr og et godt menneske, jeg har kun positivt at sige om ham, men det er ikke sikkert, han har det på samme måde med mig. Jeg ved godt, jeg har stillet mig på skafottet, hvis projektet mislykkes. Jeg kan godt høre på vandrørene, at mange ikke bryder sig om den måde, jeg er kommet til chefposten på, og efter beslutningen er jeg kommet bagud på point.

- Men jeg er fuldstændig ligeglad med, hvad folk tænker om mig. Det betyder intet. Folk må hellere end gerne have en holdning og svine mig til. Og folk må gerne mene, jeg er en idiot. Jeg ved med mig selv, at jeg ikke træffer beslutninger for at såre nogen. Jeg gør det for klubbens bedste, siger Erik Rasmussen og uddyber:

- Det var ikke nødvendigvis den bedste beslutning for mig at blive cheftræner. Med en nedrykning i AGF og seks års pause vil det ikke se kønt ud, hvis jeg fejler her, men sådan er livet jo. Og særligt i denne branche. Jeg tror på, jeg har kvaliteterne til at løfte klubben.

Erik Rasmussen i Vendsyssels tjeneste på træningsbanen. Foto: René Schütze
Erik Rasmussen i Vendsyssels tjeneste på træningsbanen. Foto: René Schütze
 

Den ny chef i Vendsyssel fik i midtugen en god begyndelse på sit projekt, da HB Køge blev slagtet 4-0 i DBU Pokalen. Søndag gælder det første udfordring i 1. division, der er historisk tæt, når John 'Faxe' Jensen og Fremad Amager kigger forbi Nordjylland.

Officielt hedder målsætningen Superliga i Vendsyssel i 2019, men Erik Rasmussen går efter et lille 'mirakel' allerede i år.

- Vi har en målsætning om top tre, men det er svært at vurdere, hvor realistisk det er i en så tæt række. Vi har en stærk trup, men vi er sårbare over for skader, som alle andre 1. divisionshold, men jeg har tro på, vi slutter blandt de tre bedste.

- Så ved jeg godt, der er to, der skal i knald-eller-fald kampe, og det er mod en Superligamodstander ude og hjemme. Alt andet end lige, så er Superligaholdene bedre rustet til opgaven. Men uden at tage glæderne på forskud, så er vi gearet til Superliga i Vendsyssel allerede fra sommer.

Se også: Efter 7 års eksil: Tryllerik vendte tilbage med sejr

Se også: Dansk transfer-kaos: Rystet over rivalens voldsomme anklage

Se også: Konkurrenter rasende på Hobro: Usympatisk!

Se også: Hobro går fra deltidsfodbold til professionelt setup

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Tipsbladet
Mål-Pål har sat to løberekorder i Hobro: Det havde jeg ikke forventet
Overblik: Superligaens vintertransfers 2018
Shaw: Mourinho har givet mig ekstra selvtillid
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Ulrik Bachmann
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen