Kurs mod Superligaen: Vejle udbygger successtime

Vejle nu oppe på 11 kampe uden nederlag i den næstbedste række. Rivalerne fra Viborg tabte til HB Køge

Farlige Kjartan Finnbogason scorede endnu en gang, da Vejle slog Fremad Amager. Foto: Jens Dresling
Farlige Kjartan Finnbogason scorede endnu en gang, da Vejle slog Fremad Amager. Foto: Jens Dresling

Vejle tabte to af de første fire kampe efter nedrykningen fra Superligaen, men siden er det kun gået fremad i jagten på en returbillet til den bedste fodboldrække.

De ambitiøse østjyder var ganske overlegne på hjemmebane mod Fremad Amager, der blev slået klart med 4-0 lørdag eftermiddag.

Dermed har Vejle fortsat ikke tabt en ligakamp siden 14. august, og holdet er dybt involveret i den tætte topstrid, hvor Viborg senere lørdag dummede sig på udebane mod HB Køge.

Der var blot spillet to minutter, da brasilianeren Allan Sousa bragte Vejle på sejrskurs med scoringen til 1-0.

Rutinerede Kjartan Finnbogason fordoblede føringen seks minutter før pausen og sørgede for, at han og holdkammeraterne kunne tage et betryggende forspring med ind i kabinen til 15 minutters tørvejr.

Regnen væltede stadig ned over spillerne i anden halvleg, men det lod hjemmeholdet sig ikke slå ud af, og allerede efter fem minutter kunne Juhani Ojala bringe sit hold på 3-0.

Det lignede til forveksling en afgørelse, og amagerkanerne så forståeligt nok ud til at have mistet modet.

Vejlenserne skabte flere chancer i slutfasen, og fire minutter før slut sparkede Arbnor Mucolli en returbold i nettet til slutresultatet 4-0, der sendte holdet i spidsen for rækken.

Viborg kunne have generobret førstepladsen med en udesejr over HB Køge, men måtte se en 1-0-føring blive forvandlet til 1-2 i slutminutterne.

Jacob Bonde bragte Viborg foran ti minutter efter pausen, men i slutfasen fik Ellery Balcombe det røde kort, og det blev kostbart for viborgenserne.

Kort efter udlignede HB Køges Martin Koch nemlig på straffespark, og i sidste minut begravede Liam Jordan gæsterne med 2-1-scoringen.

Tirsdag udkommer Nicklas Bendtners bog, 'Begge Sider', der er skrevet i samarbejde med journalist og forfatter Rune Skyum-Nielsen. I bogen fortæller FCK-angriberen åbenhjertigt både kendte og ukendte skandalehistorier. Foto: Jens Dresling FC København Bendtner besvimede af druk: Kørt hjem i trillebør og sked i bukserne

Lionel Messi græmmer sig efter Barcelonas overraskende nederlag i Levante. Foto: José Jordan/Ritzau Scanpix Spansk fodbold Kæmpe Barcelona-kollaps: Tre mål på syv minutter

Nicklas Bendtners historie rummer dramatiske nedture og forsider af de forkerte grunde. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Råt for usødet: Så saftig bliver Bendtners bog

Det er slut med kejserlig løn i Brøndby. Foto: Liselotte Sabroe Sport og Spil Brøndbys dilemma: Kan tvinge Kaiser ud

12 kommentarer
Vis kommentarer