Landsholdshelt bliver manager

Den tidligere landsholdstekniker kaster sig nu over managergerningen i 1. divisionsklubben Nykøbing FC

Claus Jensen afdribler en maltesisk modspiller, mens Gravesen kigger på i baggrunden. Kampen endte med en sejr på 2-1 i Parken, en sejr der nok godt kunne være hevet hjem med mere overbevisende cifre. Foto: Ritzau/Scanpix
Claus Jensen afdribler en maltesisk modspiller, mens Gravesen kigger på i baggrunden. Kampen endte med en sejr på 2-1 i Parken, en sejr der nok godt kunne være hevet hjem med mere overbevisende cifre. Foto: Ritzau/Scanpix

Claus Jensen bliver manager i Nykøbing FC i byen, hvor han som teenager snørede sine fodboldstøvler.

Det sker i forbindelse med en omrokering i ledelsen, hvor Jensen går fra sin nuværende stilling som sportsdirektør til den nye post som manager. Det skriver klubben selv på sin hjemmeside samt på sociale medier.

Jensen overtager sædet på et tidspunkt, hvor klubben sigter efter at blive selvforsynende med talenter. Således skriver de, at førsteholdstruppen skal bestå af mindst 50 procent lokalt forankrede spillere og 30 procent, som er af egen avl.

Den tidligere midtbanespiller på Morten Olsens landshold har da også høje ambitioner for, hvad klubben skal opnå med sine egne talenter.

- Superliga i 2022 er vores ambition, og den fungerer som vores ledestjerne og vision ude i horisonten – den ambition bygger på udviklingen af det nuværende hold med vores stærke kulturbærere og vores mange meget unge talentfulde spillere, som skal kunne spille med i toppen af NordicBet Ligaen over de kommende sæsoner, siger Jensen i Nykøbing FC's pressemeddelelse.

Falsters fodboldmæssige stolthed spiller i 1. division og har gennem en årrække været hjertebarn og investeringsobjekt for en række af øens største sønner og nuværende byspidser.

En af dem er altså den tidligere landsholdsspiller Claus Jensen, der sammen med navnebror Claus Meyer ifølge sidstnævntes udsagn havde smidt i omegnen af fem millioner kroner i klubben tilbage i 2016. Blandt de andre aktionærer hørte byspidsen og greven Axel Castienschiold samt den folkekære komiker Mick Øgendahl.

Sport og Spil Komikeren, greven, madkongen og fodboldstjernen: Pengene fosser ud af de kendtes fodboldklub

Fanfavorit i Premier League
Jensens jobskifte er kun et af flere tiltag, klubben foretager. Nykøbing FC har oprettet tre nye stillinger, en manager, en såkaldt first team coach og en teknisk direktør. De to sidste jobs er blevet besat af henholdsvis Brian Rasmussen og den også forhenværende landsholdsspiller Jan Michaelsen.

Klubben, der fik sig en ordentlig kapitalindsprøjtning fra nogle af de mest formuende sønner af Falster i 2015, havde egentlig som målsætning at nå til superligaen i 2020.

Oprykning fra 2. division lykkedes i første sæson, men siden har klubben svømmet rundt i NordicBet-Ligaen, som landets næsthøjeste række officielt hedder. I vinterpausen af indeværende sæson er klubben positioneret på en niendeplads.

Claus Jensen har en imponerende karriere som aktiv bag sig. Hans karriere toppede i løbet af årene i Premier League, hvor han startede i Bolton Wanderers og derefter tilbragte fire år i Charlton frem til 2004. Hos Charlton Athletic var dem tyndhårede dansker populær blandt klubbens tilhængere, der yndede at synge hans navn til en amerikansk melodi kendt fra baseball.

En skadesplaget tørn i Fulham blev det også til, inden støvlerne blev lagt på hylden i 2007. På daværende tidspunkt var Jensen blevet noteret for 47 landskampe i en landsholdskarriere, der bragte ham til deltagelse i VM-slutrunden 2002 og EM i 2004.

Byspidserne får sig en fadøl på tribunerne til en hjemmekamp et par år tilbage. Foto: Per Rasmussen
Byspidserne får sig en fadøl på tribunerne til en hjemmekamp et par år tilbage. Foto: Per Rasmussen

 

FC København kan juble over en ny stor aftale med Carlsberg, der vil være på maven af den hvide trøje frem til sommeren 2026. Foto: Anthon Unger FC København FCK indgår historisk aftale med Carlsberg

Inter-boss fortæller, at de ikke har været i forhandlinger om Eriksen. Foto: Tolga Akmen/Ritzau Scanpix Italiensk fodbold Inter afviser Eriksen-forhandlinger

Hans Tilkowski kigger langt efter bolden på Geoff Hursts afslutning i VM-finalen i 1966. Foto: AP/Bippa Tysk fodbold Tysk målmands-legende død

3 kommentarer
Vis kommentarer