LIVE: Tiltalt for matchfixing: Fik kniv stukket ned i halsen

To mænd er tiltalt for matchfixing i dansk fodbold. I retten er de begge meget fåmælte og nægter sig skyldige

Matchfixing-tiltalte MT blev truet på livet i forbindelse med sin involvering i sagen. (POLFOTO)
Matchfixing-tiltalte MT blev truet på livet i forbindelse med sin involvering i sagen. (POLFOTO)

Det var under voldsomt pres, at den hovedtiltalte i danmarkshistoriens første straffesag om matchfixing tidligere erkendte sin forbrydelse over for politiet.

Det siger den 28-årige MT mandag formiddag i Københavns Byret, hvor han er tiltalt for, i samarbejde med flere fodboldspillere, at have fixet resultatet af to kampe i 1. division tilbage i 2010.

Han skal desuden have informeret en filippinsk organisation om en af kampene, hvilket angiveligt fik filippinerne til at spille to til tre millioner kroner på kampen.

Ved mandagens retsmøde nægter den 28-årige sig imidlertid skyldig og siger, at hans tidligere tilståelse skete, da han frygtede for sin sikkerhed.

Den tiltalte skyldte efter eget udsagn penge til et spillefirma, og politiet betingede tilsyneladende beskyttelsen af ham med, at manden fortalte om matchfixing.

- Der havde været to personer oppe i min lejlighed. De stak en kniv ned i halsen på mig og ville have mig til at overføre nogle penge, fortæller den 28-årige.

- Så får jeg en opringning fra Københavns Politi om, at hvis den her beskyttelse skal fortsætte, så skal jeg fortælle om matchfixing. Så bliver jeg hevet ind til afhøring, forklarer den tiltalte.

Se også: Enestående straffesag om matchfixing indledes mandag

Det var i den forbindelse, at han erkendte sin skyld.

Men da politiets udlægning af sagen senere forelå i en såkaldt retsmødebegæring, trak han tilståelsen tilbage.

- Når jeg kigger på rapporterne i dag, er jeg allerede blevet misforstået én gang, siger den 28-årige, der mandag ikke ønsker at udtale sig yderligere.

Grunden MTs modvilje mod at udtale sig, ønsker anklageren i sagen, advokaturchef i Københavns Politi, Per Justesen, at bruge mandens tidligere forklaring som bevismateriale, men det er forsvarsmyndigheden ikke meget for.

Også en anden ung mand er tiltalt i sagen. Ifølge politiet skal han have spillet 10.000 kroner på en 1. divisionskamp mellem Vejle og Hvidovre 14. november 2010, som han ifølge politiet vidste, Hvidovre ville tabe.

Se også: DBU frikender Varde for matchfixing

Heller ikke han ønsker at udtale sig i sagen.

Domsmandsretten skal nu beslutte sig for, om mændenes forklaringer til politiet kan bruges imod dem. Senere skal to vidner fortælle retten om sagen.

 

Tre andre sager om matchfixing

Københavns Politi har tiltalt to mænd på henholdsvis 28 og 26 år i danmarkshistoriens første straffesag om matchfixing. Sagen er mandag indledt ved Københavns Byret.

Her kan du læse om to tidligere sager om matchfixing og blive klogere på den nuværende sag:

* 22. oktober 2010: Dagbladet Politiken afslører, at en 2. divisionsspiller fra Vanløse 12. september har satset på sit eget holds nederlag mod Helsingør. Vanløse tabte 1-3. Vanløse fik kendskab til spillerens handling, straffede ham internt og oplyste DBU om sagen.

* 4. februar 2013: Dansk Boldspil-Union (DBU) idømmer FC Vestsjælland-spilleren Kristoffer Wichmann seks måneders karantæne for matchfixing. DBU's disciplinærudvalg fandt det bevist, at Wichmann via stråmænd havde spillet for mindst 9000 kroner på sejr til sin egen klub.

* Wichmann erkender selv at have spillet penge på de kampe, han har været involveret i, men han afviser at have deltaget i matchfixing.

* 24. august 2014: Berlingske skriver, at flere mænd sigtes i den hidtil største danske sag om matchfixing. Det er den sag, der nu skal afgøres i retten.

* Her er en 28-årig mand tiltalt for i samarbejde med flere fodboldspillere at have fixet resultatet af to kampe i 1. division tilbage i 2010, ligesom han skal have informeret en filippinsk organisation om en af kampene. Det fik filippinerne til at spille to til tre millioner kroner på kampen.

* Den anden tiltalte, en 26-årig mand, er tiltalt for at have spillet 10.000 kroner på en 1. divisionskampen mellem Vejle og Hvidovre 14. november 2010, som han ifølge politiet vidste, Hvidovre ville tabe.

* Ud over de to tiltalte er fem andre mænd, herunder fire tidligere Hvidovre-spillere, sigtet i sagen.

Kilde: Ritzau

5 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere