Misser Superligaen: Nu er træneren fyret

Viborg har fyret cheftræneren og assistenten efter den kiksede oprykning til Superligaen

Mistrati-mål i første minut punkterede Viborgs Superliga-drømme

For andet år i træk har Viborg misset oprykningen til Superligaen, og det koster nu cheftræner Steffen Højer og assistent Ralf Pedersen jobbet.

Begge er fyret.

- Efter en sæsonafslutning er det naturligt at evaluere på situationen, og vi må desværre konstatere, at vi i to sæsoner ikke har levet op til vores forventninger og målsætning, og derfor mener vi i bestyrelsen og ledelsen, at det er tid til at gå i en ny sportslig retning, siger sportschef Jesper Fredberg i en pressemeddelelse på klubbens hjemmeside.

- Det er aldrig nemt at sige farvel, og det gør det ekstra svært, når vi har at gøre med to store klubpersonligheder. Vi ønsker Steffen og Ralf alt det bedste, og takker dem for deres indsats, lyder det.

Til Ekstra Bladet uddyber han:

- Det er en stor skuffelse, at vi ikke rykkede op i Superligaen, og det må vi selvfølgelig tage vores tæsk for. Specielt i den netop overståede sæson har mulighederne for direkte oprykning været gunstige.

- Der har ikke været nogen hold, der er stukket af rent pointmæssigt, og den direkte oprykningsplads er gået med et pointgennemsnit på under to point pr. kamp. Så det er hverken mod Silkeborg eller Hobro, at vi har sat oprykningen over styr. Det er over hele sæsonen.

- Der er mange små ting, der har fejlet. Generelt har vi ikke fået forløst det potentiale, der har været i truppen, og det er den alt overskyggende grund til trænerfyringen.

- Hånden på hjertet. Hvornår er Viborg FF tilbage i Superligaen?

- Vi skal spille med om oprykningen. Det bliver nogle små ting, der afgør det. Jeg siger ikke, at vi rykker op næste sommer, for det er også skarpe og pengestærke konkurrenter, der kommer ned fra Superligaen, men vi har ambitionen om at være med i kampen.

Hobro blev for stærke for Viborg. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Hobro blev for stærke for Viborg. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Højer selv er naturligvis ikke begejstret over det tidlige exit, der kommer efter det samlede 0-3-nederlag til Hobro i oprykningsplayoff-kampene. I Højers første sæson missede man lige nøjagtig adgang til oprykningskampene, så der har trods alt været fremgang.

- Jeg er ikke bitter, men jeg er heller ikke enig i beslutningen. Der er ikke mange, der træder ind i det her spil, hverken i Superligaen eller 1. division, som bliver på posten i to sæsoner. Men jeg er selvfølgelig irriteret og ærgerlig over, at vi marginalt misser målsætningen.

Han kunne godt ønske sig et mere langsigtet syn på sin rolle i Viborg.

- Sidste år kom Ralf og jeg ind i klubben efter et par kampe, og der blev vi nummer fire. I denne sæson havde vi ansvaret fra opstarten og til i dag, og der sluttede vi på andenpladsen - ti point foran nummer fire og et point efter nummer et. Vi har forbedret Viborg FF på mange parametre, siger Steffen Højer til Ekstra Bladet.

Sluttede på toppen
Han ønsker ikke at pege på en kamp, der kunne have givet et manglende point.

- For mig er det logisk, at 1. division er blev mere jævnbyrdig. Tidligere rykkede et Superliga-hold ned som heltidsprofessionelle. I år var der otte klubber med heltidsspillere. Det er ikke længere muligt at kvase modstanderne. Det er en tættere række, men selvfølgelig er jeg da forbitret over, at vi bare manglede et enkelt point, siger han.

- Jeg er stolt over, at vi lukkede sæsonen foran et næsten fyldt stadion i Viborg. Det vidner om, at vi havde sat det rigtige i gang.

De kommende uger står på ferie, og så kan han godt se sig som cheftræner i en anden klub.

- Jeg har allerede modtaget den første føler, og jeg er ikke blevet skræmt af at forlade Viborg FF.

Det er endnu uvist, hvem der tager over i 1. divisionsklubben.

Viborg var senest i Superligaen i 2016/2017, hvor man rykkede ud efter at have tabt playoff-kampene til Helsingør.

Tidligere på dagen blev en anden Superliga-legende fyret som cheftræner hos en anden aspirant til oprykning, og det kan du læse her.

Viborg venter på gode tider. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Viborg venter på gode tider. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
 

Michael Hemmingen er færdig i Næstved. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix. 1. division Jagter nyt blod: Fyrer hele den sportslige ledelse

Lyngbys Jeppe Kjær har scoret til 1-0 mod Vendsyssel. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Allan Olsen Aldrig set før: Brutalt slagsmål i Superligaen

Foto: Claus Bonnerup/Polfoto Sport og Spil Romerlys og maveplaskere - de skøreste kampe i Superligaen

Mohamed Daramy sneg sig ind på en femteplads på listen  med sit mål mod Esbjerg. Foto: Jens Dresling/Polfoto Sport og Spil De 11 yngste målscorere i Superliga-historien

Foto: Ritzau Scanpix/SERGIO PEREZ Sport og Spil Hun var ikke den første: Her er de vildeste baneløbere

29 kommentarer
Vis kommentarer