Ove Christensen færdig i Vendsyssel

Den rutinerede cheftræner forlader med omgående virkning Superliga-aspiranterne fra Vendsyssel

Ove Christensen forlader Vendsyssel efter otte kampe i foråret uden en eneste sejr. (Arkivfoto: Jens Dresling)
Ove Christensen forlader Vendsyssel efter otte kampe i foråret uden en eneste sejr. (Arkivfoto: Jens Dresling)

Fra dags dato er trænerteamet Ove Christensen og Henrik Jensen ikke længere tilknyttet 1. divisions-klubben Vendsyssel FF.

Det meddeler klubben på sin hjemmeside lørdag.

Oprindeligt udløb kontrakten ved sæsonafslutningen, men klubben har valgt at efterkomme ønsket som følge af de dårlige resultater i foråret.

Resultater der har betydet, at Vendsyssel er gledet ud af topstriden og sandsynligvis ikke kvalificerer sig til Superligaen næste sæson.

Ifølge Ove Christensen selv er det den omfattende fokus på hans person og rolle, der spiller en rolle.

- For at sikre at truppen kan holde fokus på de kommende kampe, og for at undgå at spekulationer omkring min rolle i dette projekt skal forstyrre forberedelserne og arbejdet fremover, stopper jeg som cheftræner i Vendsyssel FF, siger Ove Christensen i en pressemeddelelse.

Vendsyssel har foreløbig spillet otte kampe dette forår i 1. division uden at vinde en eneste. Man er gledet fra andenpladsen til sjettepladsen.

Så sent som 11. april spurgte Ekstra Bladet sportschef Jacob Krüger, om Ove Christensen var i fare for at blive fyret. Det afslog Krüger.

Krüger tager selv over
Lørdag udtrykker samme Krüger i stedet stor anerkendelse for det arbejde, Ove Christensen har lagt i klubben siden ankomsten forud for forrige sæson.

- Vi kan ikke rose Ove nok for det arbejde, som han har lavet for os. Han har sammen med Henrik været helt afgørende for den store udvikling, som vi som klub har gennemgået, efter han kom til. Vi er gået fra at spille for at undgå nedrykning til at være favoritter til oprykning.

Bestyrelsesformand Søren Nørgaard understreger dog, at resultaterne selvfølgelig ikke har været gode nok.

- Vi må erkende, at vores forår indtil videre har været meget skuffende. Vi har været og er meget tålmodige med det projekt, som vi er i gang med, men vi har også fulgt situationen tæt og må også som enhver anden forretning med respekt for såvel sig selv som sponsorer og kapitalejere hele tiden være opmærksom på, hvordan vi kan optimere forholdene og tilpasse os den konkrete situation, siger han blandt andet.

Jacob Krüger overtager selv styringen med førsteholdet - sammen med Ole Søndergaard, der havde tjansen, inden Ove Christensen kom til. Man tilknytter derudover forhenværende HB Køge-træner Henrik Pedersen som konsulent. Denne løsning skal fungere frem til sommerpausen.

26 kommentarer
Vis kommentarer