Presset kaos-klub: Havde personlige samtaler med spillerne

Peter Foldgast afviser, han bliver permanent cheftræner i kaosklubben FC Roskilde

Sportsjournalisterne Mads Glenn Wehlast og Gisle Thorsen udlægger sagen om suspenderede Christian Lønstrups matchfixing-anklager mod spillertruppen. Producer: Martin Lorentsen

- Det her har ikke noget med matchfixing at gøre. Vi er bare ikke bedre!

Bemærkningen falder på Roskildes træningsanlæg onsdag formiddag med et skævt smil af klubejer Carsten Salomonsson under træningen, mens en af Roskilde-spillere totalt kikser en afslutning foran målet i den smukke forårssol på kunstbanen bag Roskilde Idrætspark.

Kaosklubben, der er truet af nedrykning fra 1. division, satte onsdag Peter Foldgast ind som cheftræner i sæsonens sidste to kampe. Det sker, efter Christian Lønstrup er blevet suspenderet, fordi han – uden dokumentation – har anklaget flere unavngivne spillere i truppen for matchfixing.

1. divisionsklubben minder mest af alt om en klub med en alvorlig gang Roskilde-syge.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Peter Foldgast(nummer fire fra venstre) fortæller og forklarer på træningsbanen. Han har overtaget cheftrænerposten de sidste to kampe i sæsonen. Foto: Lars Poulsen.
Peter Foldgast(nummer fire fra venstre) fortæller og forklarer på træningsbanen. Han har overtaget cheftrænerposten de sidste to kampe i sæsonen. Foto: Lars Poulsen.
 

Peter Foldgast er den tredje træner i Roskilde i denne sæson. Rasmus Monnerup blev fyret i efteråret, siden tog Christian Lønstrup over, og nu ligner han i sandhed også en færdig mand på trænerposten.

 På trods af kaotiske tilstande og en truende nedrykning blev der brugt lang tid på rundkredssnak og drillerier for at få humøret i vejret blandt spillerne.

- Jeg træder kun til i to kampe. Uanset hvordan det går, fortsætter jeg ikke. Jeg arbejder på en døgninstitution og er glad for mit fuldtidsjob, siger Peter Foldgast, der indtil i går var angrebstræner i Roskilde. Tidligere har han været træner i FC Vestsjælland og U-19 træner i Brøndby.

- Jeg kan kun forsøge at skabe godt humør i truppen i den korte tid, hvor jeg har fået ansvaret, smiler Peter Foldgast.

Hele spillertruppen har fået forbud mod at udtale sig af klubejer Carsten Salomonsson.

- Der kan hurtigt komme modstridende forklaringer. For at undgå eventuelle misforståelser har jeg bedt spillerne om ikke at udtale sig om sagen, før den er fuldt oplyst, forklarer Carsten Salomonsson.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Klubejer Carsten Salomonsson har nægtet spillerne at udtale sig om matchfixing-anklagerne fra den suspenderede cheftræner Christian Lønstrup. Foto: Lars Poulsen.
Klubejer Carsten Salomonsson har nægtet spillerne at udtale sig om matchfixing-anklagerne fra den suspenderede cheftræner Christian Lønstrup. Foto: Lars Poulsen.
 

Har talt med alle
Klubejer Carsten Salomonsson havde onsdag et kort personligt møde med hver enkelt spiller for at spørge dem, om de ulovligt har spillet på Roskildes kampe.

- Alle afviste overfor mig, at de har spillet på vores kampe, pointerer han.

Torsdag skal han stille hos DIF til afhøring om den mulige matchfixing i Roskilde.

- Jeg ved, Danske Spil er i gang med undersøgelser world wide for at finde ud af, om der har været uregelmæssigheder i spilmønstre på vores kampe hos udenlandske bookmakere. De første oplysninger tyder ikke på, der er satset store beløb, forklarer Carsten Salomonsson.

Lønstrup anklagede sine spillere for matchfixing til et spillermøde i mandags. Foto: Jens Dresling 1. division - 14. maj. 2019 - kl. 11:48 Skandale i dansk fodbold: Toptræner beskylder egne spillere for matchfixing

Se også: Tager næste skridt efter matchfixing-anklage

Peter Foldgast i gang som cheftræner i FC Roskilde onsdag formiddag. Foto: Lars Poulsen 1. division - 15. maj. 2019 - kl. 10:28 Brøndby-legende tager over i kriseramt klub

Sønderjyske er presset af mange kontraktudløb. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix Sport og Spil Superligaen Indefra: Riddersholm desperat presset

2 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere