Strudal færdig i Lyngby: Fyret!

Mark Strudal er blevet fyret i Lyngby efter få måneder i stillingen

Følg Fodbold
Følg 1. division

Lyngby Boldklub oplyser onsdag formiddag, at man har fyret sin cheftræner, Mark Strudal.

Lyngby har fået en dårlig indledning på sæsonen i 1. division, efter den økonomisk trængte klub rykkede ned fra Superligaen i sommer, men sportsdirektør Birger Jørgensen oplyser, at fyringen nærmere drejer sig om et dårligt match.

- Der er ikke tale om, at vi er skuffede over Mark Strudal, eller at vi tror på oprykning med en anden cheftræner. Matchet er der ganske enkelt ikke. Mark Strudal er et stærkt brand i dansk fodbold, ligesom Lyngby Boldklub er det. I arbejdet med at få begge dele til at spille optimalt har vi ikke stået stærkt nok, siger Birger Jørgensen i en pressemeddelelse.

- Det er ikke de manglende resultater, der har gjort udslaget. Efteråret har været rigtig hårdt uden for banen med ny økonomi efter nedrykning, flere pressesager, nederlag, spillerafgang og organisatoriske ændringer. Jeg skal være den første til at sige, at det oprydningsarbejde, vi har været nødt til at færdiggøre i efteråret, i høj grad har præget den sportslige afdeling. Strudal og co. har ikke fået det, vi troede, vi kunne tilbyde.

Kæmpe krise: TO Superliga-nedrykkere i frit fald

Superliga-nedrykkerne overvintrer på en skuffende ottendeplads i 1. division, hvor det er blevet til otte nederlag, fem uafgjorte og seks sejre. Mark Strudal blev ansat i sommer, da Lyngby efter nedrykningen fra fineste selskab skaffede sig af med Thomas Nørgaard. Mark Strudal nåede dermed 20 kampe i spidsen for Lyngby Boldklub.

Lyngby oplyser videre, at det foreløbig bliver assistenttræner Christian Nielsen, fysisk træner Thomas Kjærbye og målmandstræner Claus Fallentin, der overtager træneransvaret for klubbens førstehold.

Det er planen, at det ny team skal stå i spidsen for De Kongeblå i foråret.

Mark Studal med en fortid i Brøndby er skuffet over fyringen. Foto: Christer Holte/Ritzau Scanpix
Mark Studal med en fortid i Brøndby er skuffet over fyringen. Foto: Christer Holte/Ritzau Scanpix
 

Mark Strudal er skuffet over fyringen, og han kan nikke genkendende til Birger Jørgensens ord om den sportslige rodebutik uden for banen.

- Sådan er fodbold. Jeg har arbejdet hårdt for Lyngby, som er en rigtig traditionsklub med et kæmpe potentiale via talentafdelingen. Men det er rigtigt, at rammerne uden for banen tydeligt har båret præg af, at oprydning af klubben har været førsteprioritet, siger Mark Strudal i pressemeddelelsen.

- Jeg vil gerne takke alle spillerne og staben for at have kæmpet sammen med mig. Vi kom langt i mine øjne, og jeg ærgrer mig over, at vi ikke skal videre sammen, siger Mark Strudal.

Brøndbys kontrakt-kvaler: I transfer-strid med deres 'onde ånd'

To nøgle-løfter ødelagde alt: Derfor var Wieghorst-fyring uundgåelig

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind