Annonce:
Annonce:

Sublimt saksespark! Scorer 1. divisionsspiller årets mål?

FC Roskildes Simon Richter brillerede i weekenden med et helt fantastisk saksesparks-mål - en scoring, spilleren har drømt om at score hele sin karriere

Video: Venligst udlånt af FC Roskilde
Annonce:
Følg Fodbold
Følg 1. division

Nævner du ordene dansk fodbold og saksespark i en sætning, vil de fleste fodboldfans nok tænke på FC Københavns tidligere stjerneangriber Sibusiso Zuma som noget af det første.

Men måske vil navnet Simon Richter også poppe op i folks bevidsthed i fremtiden, når snakken falder på flotte saksesparksmål i Danmark.

Husker du Foldgasts drømmemål? 'Det var bedre end Zumas'

Den tidligere FC Nordsjælland-spiller, der i øjeblikket tørner ud for 1. divisionsklubben FC Roskilde, scorede nemlig et helt fænomenalt mål i weekenden, da hans klub vandt 5-2 ude mod AB. Et mål, der i den grad kandiderer til at være det bedste i dansk fodbold denne sæson.

Hovedpersonen selv havde svært ved at fatte det, da scoringen var en realitet.

Annonce:

- Det er et mål, som man i hele sin karriere drømmer om at score - og så sker det. Jeg havde ellers planlagt de vilde jubelscener, men lige efter målet var jeg så chokeret, at jeg ikke vidste, hvad jeg skulle gøre af mig selv, siger en lykkelig Richter til Ekstra Bladet.

FC Roskilde var allerede foran 2-0, da Richter efter en halv times spil besluttede at drive bolden frem i højre side. Offensiv-spilleren forsøgte sig først med et svagt skud med venstrebenet, der ikke voldte AB-forsvaret de store problemer.

Årets mål? Drømmetræffer af Thygesen

Men Richters næste 'move' havde AB's defensiv og målmand nok ikke forventet.

Bolden sprang nemlig tilbage mod Richter, og i stedet for at tage læderet ned og spille en medspiller, besluttede den 30-årige spiller at stige til vejrs og på akrobatisk vis at sakse bolden i modsatte hjørne.

Et fantastisk og sublimt saksespark - så flot, at flere af Richters holdkammerater havde svært ved at tro deres egne øjne.

Annonce:

- Det var helt fantastisk. Jeg nåede at råbe til Christian 'Greko', der stod ved siden af mig, at han skulle lade bolden være, og så rammer jeg den bare helt rent. Der var en mening bag det, men at det ender på den måde - det er vanvittigt. Mine holdkammerater var også helt oppe og ringe over det, siger Richter.

- Jeg vil lade andre vurdere, om det er årets mål i dansk fodbold, men det er et af de bedre, vil jeg sige.

Se målet øverst i artiklen - og bagefter kan du i videoen nedenunder se fem af de bedste saksespark, der er scoret i Superligaen gennem historien. Blandt andet kan du gense Alvaros Santos' og Mike Tullbergs fremragende scoringer

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: