Superliga-nedrykker klar til salg: - Nu lader vi advokaterne gøre deres arbejde

FC Helsingør stifter et aktieselskab og bekræfter, at klubben taler med lokale og udenlandske investorer

FC Helsingør ventes snart at være på udenlandske hænder. Foto: Lars Krabbe
FC Helsingør ventes snart at være på udenlandske hænder. Foto: Lars Krabbe

Fodboldklubben FC Helsingør gør sig klar til at sælge sig selv til interesserede investorer.

1. divisionsklubben oplyser onsdag i en pressemeddelelse, at den har stiftet et aktieselskab, hvor førsteholdet samt U17- og U19-holdene er blevet udskilt fra moderklubben.

Bestyrelsesformand Finn Moseholm regner med, at selskabet vil få tilført et tocifret millionbeløb.

- Vi har en gruppe af lokale investorer, der har vist stor interesse i at investere i klubben, ligesom vi har en udenlandsk investorgruppe, der har vist interesse i at købe op til 51 procent af aktierne, siger Moseholm.

Formand slår dog fast, at FC Helsingør fortsat skal være en lokalt forankret klub, selv om klubben skulle komme på udenlandske hænder.

- Det er en investorgruppe, som vi har haft en god dialog med gennem længere tid, og som vi føler, kan bidrage til at fortsætte videreudviklingen af det FC Helsingør, som vi kender i dag. En lokal forankret klub med stærke bånd til byen Helsingør, siger Finn Moseholm.

Han slår samtidig fast, at det endnu ikke er sikkert, at den udenlandske investorgruppe investerer i Helsingør.

- Nu lader vi advokaterne gøre deres arbejde, og så er jeg sikker på, at vi er meget klogere inden for de kommende uger.

- Sideløbende med det arbejde, igangsætter vi nu en emission, hvor lokale får mulighed for at købe aktier i FC Helsingør A/S, siger formanden.

FC Helsingør rykkede i sidste sæson ud af Superligaen sammen med Silkeborg og Lyngby. Helsingør er i øjeblikket placeret på sidstepladsen i 1. division.

Kasper Hjulmand stopper efter denne sæson i FC Nordsjælland. Anderlecht ville gerne have haft ham nu, men kom alt for sent på banen i forhold til FC Nordsjælland. Foto: Jens Dresling Sport og Spil Det handlede ikke om penge: Derfor glippede Hjulmands drømmeskifte

Domagoj Duvnjak, Kim Ekdahl, Uwe Gensheimer og Niklas Landin skal nok få opmærksomhed de næste par uger. Foto: Claus Fisker og Jens Dresling/Ritzau Scanpix samt AP Sport og Spil Eksperten guider dig: Derfor skal Mikkel ikke være på dit manager-hold

Flemming Østergaard fejrer i 2001 det danske mesterskab med FC København i Parken. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix Sport og Spil Don Ø. har rejst sig før: Et liv med alvorlige 'tacklinger'

Silkeborg jagter partnere, der helt eller delvist kan overtage fodbolddelen, siger Silkeborg-direktør Kent Madsen. Foto: Ernst van Norde 1. division Markant udmelding fra Superliga-bejler: Overvejer at sælge fodboldklubben

4 kommentarer
Vis kommentarer