Tager næste skridt efter matchfixing-anklage

Danmark Idræts Forbund kigger nærmere på Roskildes kampe i 1. division, men intet tyder på, at der har været et usædvanligt spilmønster hos Dansk Spil

Med baggrund i Christian Lønstrups anklage mod Roskildes spillertrup om matchfixing, går DIF nu ind i sagen for at undersøge den. Foto: Jens Dresling.
Med baggrund i Christian Lønstrups anklage mod Roskildes spillertrup om matchfixing, går DIF nu ind i sagen for at undersøge den. Foto: Jens Dresling.

Har flere af Roskildes kampe i 1. division været ramt af matchfixing?

Det var den voldsomme anklage, som den nu suspenderede manager i klubben, Christian Lønstrup, rejste mod sine spillere, da søndagens 1-2 nederlag til Lyngby skulle evalueres mandag formiddag.

Det får nu Danmarks Idræts Forbunds matchfixingsekretariat til at gå ind i sagen.

- Vi er først lige blevet opmærksomme på sagen i dag. Vi vil kigge nærmere på det, men vi kan ikke sige noget om, hvad vi gør, eller om vi kommer til at rejse en sag.

- Vi melder ud, hvis vi har yderligere, siger Poul Broberg, der er chef for public affairs i DIF og leder af DIF’s matchfixingsekretariat.

Det er DIF’s matchfixingsekretariat, der undersøger og rejser sager ved Matchfixingnævnet om brud på DIF’s matchfixinglovregulativ.

Det er også Matchfixingnævnet, der afsiger kendelser i den slags sager.

Når de er afgjort i Matchfixingnævnet, kan de efterfølgende indbringes for DIF-idrættens Højeste Appelinstans.

Ingen tegn på uregelmæssigheder
Danske Spil er også i gang med at undersøge sagen.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er der på nuværende tidspunkt ikke fundet uregelmæssigheder i spillemønstre på Roskildes kampe. Det var også den melding, som klubejer Carsten Salomonsson kom med over for Ekstra Bladet tidligere tirsdag.

Men det betyder naturligvis ikke, at der ikke kan være spillet uforholdsmæssigt mange penge på Roskildes kampe hos andre spiludbydere.

Danske Spil blev ifølge Ekstra Bladet allerede mandag informeret og informerede derefter straks DBU og Roskilde-ejer Carsten Salomonsson.

Det kom tirsdag frem, at Christian Lønstrup - ifølge Ekstra Bladets oplysninger - på spillermødet mandag anklagede tre-fire Roskilde-spillere for at have spillet på holdets kampe.

Han satte dog ikke navne på, hvem, han mente, der var tale om.

Foto: Jens Dresling 1. division - 14. maj. 2019 - kl. 19:36 Efter matchfixing-anklager: Manager suspenderet

Sønderjyske er presset af mange kontraktudløb. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix Sport og Spil Superligaen Indefra: Riddersholm desperat presset

5 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere