Tidligere Superliga-spiller er død

Den tidligere Esbjerg- og Fredericia-spiller Brian Fakkenor er sovet stille ind efter et langstrakt og ubarmhjertigt sygdomsforløb

Brian Fakkenor (i rød trøje) er død af borrelia. (Foto: Ernst van Norde)
Brian Fakkenor (i rød trøje) er død af borrelia. (Foto: Ernst van Norde)
Følg Fodbold
Følg 1. division

Brian Fakkenor var om nogen en fighter, når han optrådte på fodboldbanen, hvor han gik forrest og var med til at hive mange sejre hjem i løbet af karrieren.

Men livets sidste og afgørende kamp kunne den tidligere Superliga-spiller ikke vinde. Onsdag døde fynboen i sit hjem i Odense efter længere tids alvorlig sygdom. Han blev 41 år gammel.

Som aktiv spillede han i Superligaen for Esbjerg en enkelt sæson fra 1999 til 2000, men det var først da han kom til FC Fredericia, at han for alvor fandt sit rette element i de rette rammer.

Her markerede han sig som en af klubbens bærende kræfter gennem næsten 10 år, hvorfor det også er helt naturligt, at det nuværende 1.divisionshold markerer Fakkenors død med en række fornemme mindeord.

- Fakkenor var på mange måder indbegrebet af FC Fredericia. Han kom til klubben i 2001 og var med hele vejen fra de glade amatørdage til indvielsen af det nye stadion og sluttede i FCF i 2010. 'Fakke' var vellidt og respekteret af alle i klubben og var et helt naturligt valg som anfører gennem mange år, lyder det på klubbens hjemmeside.

- 'Fakke' var en ambitiøs og hårdtarbejdende fodboldspiller, som stillede krav til klub og medspillere, men som aldrig tabte respekten for de mennesker, han havde med at gøre.

- Vi kendte ham som et varmt og hjertelig menneske og med en glad humor. Vores tanker går til Brians kone, Camilla, og parrets to børn. Æret være hans minde, skriver klubben.

Syg fodboldspillers kone: Det er rigtig hårdt

Bizart og tragisk
Det var Fakkenor selv, der tilbage i 2011 fik mistanke om, at noget var helt galt. Her var hans krop begyndt at opføre sig anderledes, efter han var blevet bidt af en skovflåt.

- Jeg fik taget en blodprøvetest på sygehuset for Borrelia, Den er negativ, og de siger, at det ikke skyldes skovflåten, sagde Brian Fakkenor i et interview, han gav til TV2 i 2013.

Men efter at have taget kontakt til den privatiserede praksis Nordic Clinic i København blev Fakkenor ledet i en ny retning. Den danske afdeling var i tæt samarbejde med en klinik i Tyskland, og udsagn herfra stemte ikke overens med den første dom fra det danske sygehusvæsen. Efter en lang række prøver mente tyskerne således, at Fakkenor var ramt af en meget svær grad af borrelia.

Fakkenors flåt-skandale er typisk

- Han er nu så syg, at han ingen kræfter/muskler har i sine hænder/arme og lår. Han har svært ved at spise og gå selv. Hans kone er blevet hans personlige hjælper og deres to små børn kan se at deres far, som altid løb rundt og legede og spillede fodbold med dem, nu kun kan se på, de gør det, skrev Fakkenors søster i 2013 på en Facebook-side, der havde til formål at samle penge ind til hendes syge bror.

Et projekt, hun så værende nødvendigt, da familien dengang ikke kunne få nogen økonomisk støtte fra det danske system, fordi sygdommen ikke var diagnosticeret af danske læger.

Fakkenor kom siden i behandling på en klinik i den tyske by Augsburg, hvor han oplevede bedring i forhold til motorikken og bevægelsen. I sidste ende stod livet dog ikke til at redde.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+