Tog Danmark med storm: Nu er han på vej mod overraskende comeback

Vejle tester den tidligere OB-profil Peter Utaka, der kan være på vej mod en tilbagevenden til dansk fodbold

Den tidligere OB-helt Peter Utaka kan være på vej mod et comeback i dansk fodbold. Foto: Anders Brohus/Ritzau Scanpix
Den tidligere OB-helt Peter Utaka kan være på vej mod et comeback i dansk fodbold. Foto: Anders Brohus/Ritzau Scanpix

Peter Utaka var fra sommeren 2008 til udgangen af 2011 en kæmpe profil i dansk fodbold, da nigerianeren hamrede 52 mål ind i 108 kampe for OB i Superligaen.

I januar 2012 solgte fynboerne sin angrebsstjerne til kinesiske Dalian Aerbin, hvor Utaka fortsatte sin målstime. Siden er karrieren gået over Beijing Guoan, Shimizu S-Pulse og Sanfrecce Hirsoshima.

Alexander Jakobsen vil gerne begrave kælenavnet Mini-Ronaldinho, og Viborg-spilleren håber, han kan spille sig ud af brasilianerens imponerende skygge. Foto: Claus Bonnerup Sport og Spil Husker du? De glemte fodboldstjerner

Men nu kan den snart 34-årige Peter Utaka være på vej til et overraskende comeback i dansk fodbold. Den afrikanske målsluger deltager nemlig i disse dage i Vejle Boldklubs træningslejr i Tyrkiet med forhåbningen om en kontrakt.

- Det er korrekt, at Peter Utaka er med vores trup i Tyrkiet. Det er et udtryk for, at vi sonderer markedet for en spændende angriber med mål i støvlerne. Vi kigger meget bredt, men træningslejren i Tyrkiet er en god chance for at se Utaka an, siger Vejles tekniske chef, Jacob Krüger, til Ekstra Bladet.

Peter Utaka var en væsentlig del af OB's offensiv i de gode år fra 2008-2011. Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix
Peter Utaka var en væsentlig del af OB's offensiv i de gode år fra 2008-2011. Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix
 

Vejle solgte i vinterens transfervindue sin topscorer, Dominic Vinicius, til Beijing Baxy for 20 mio. kr. Dermed blev Vinicius med afstand den dyreste spiller nogensinde solgt fra den næstbedste danske række - og Vejles dyreste salg gennem historien.

Det er netop rekordsalget, der har sendt Vejle på markedet for en type som Peter Utaka.

- Der er ingen hemmelighed, vi søger en profil til angrebet, efter vi solgte Dominic Vinicius til Kina. Om Peter Utaka er den profil, vi søger, det må tiden vise. Vi er ikke færdige med at sondere markedet efter en angriber endnu, siger Jacob Krüger.

Vejle topper lige nu 1. division og er favoritter til at snuppe den direkte oprykningsplads til Superligaen.

Dominic Vinicius (tv.) har med sine ni mål i efteråret haft stor andel i Vejles førsteplads. Nu kan han være på vej til kinesisk fodbold. Foto: Anders Brohus Vejle Boldklub På vej i Superligaen: Nu sælger tophold topscoreren

Der kommer italiensk islæt i Vejle. Foto: All Over Press/Imago sport 1. division Vejle henter italiensk midtbanespiller

Marcus Solberg længst til højre er ny i Vendsyssel, der også henter tidligere Inter-spiller Morten Knudsen. Foto: Claus Bonnerup 1. division Fortid i Inter og AGF - nu skal de til Vendsyssel

15 kommentarer
Vis kommentarer