Topbrag i 1. division blev en fuser

Hverken Lyngby eller Horsens formåede at komme på måltavlen i en chancefattig kamp mellem 1. divisions to førerhold

Foto: Philip Davali
Foto: Philip Davali

LYNGBY (Ekstra Bladet): Både Lyngby og Horsens spiller efter alt at dømme i Superligaen efter sommerferien, men det var langtfra super, hvad de to tophold i 1. division bød tilskuerne i topbraget i den næstbedste række søndag eftermiddag.

Begge hold havde i 2. halvleg et enkelt forsøg på træværket, og det sluttede da også meget passende uafgjort på måltavlen: 0-0.

Dermed er det status quo i toppen af 1. division, hvor Horsens ellers med fem sejre i træk før søndagens topkamp havde halet gevaldigt ind på Lyngby.

1. halvleg var en ganske chance-fattig affære. De velorganiserede gæster stod solidt og havde ikke noget imod, at Lyngby havde bolden mest.

For førerholdet havde store problemer med at kombinere sig forbi den gule mur, og det lykkedes faktisk kun én gang før pausen, men der burde de til gengæld også have scoret.

I det 34. minut fik Lyngby sat en række flotte aflevering sammen, og Bror Blume lagde bolden skråt bagud til Frederik Gytkjær, der afsluttede resolut.

Reddet af overliggeren
Hovedparten af de 1516 tilskuere på Lyngby Stadion havde trukket vejret ind til jubel, men Horsens-keeperen forhindrede scoring og måljubel med en fornem fodparade.

I den anden ende var Horsens sjældne gæster og fik kun en enkelt mulighed før pausen. Symptomatisk nok efter en af de standard-situationer, som Bo Henriksens opryknings-bejlere satser så hårdt på.

Hele styrken blev smidt ind i feltet, og efter 12 minutter var det tæt på at udløse en scoring. Et langt indkast gav Lasse Kryger en nedfaldsbold i Lyngby-feltet, men Horsens' 10’er sparkede fladt forbi mål.

Lasse Kryger fik kort efter pausen en kæmpe mulighed for at bringe Horsens foran, da han – efter lidt kluddermor i Lyngby – feltet blev spillet fri.

Hans afslutning passerede Andreas Larsen, men hjemmeholdets målmand blev reddet af overliggeren – og efterfølgende af et halvkikset skud fra Mikkel Jespersen, som fulgte på Krygers afslutning. 

Indersiden af stolpen
Anden halvleg blev – heldigvis – en smule mere underholdende end første, og begge målmænd fik pludselig lidt at lave.

Efter en timers spil fik Nicklas Dannevang lige nøjagtig fingerspidsernes på Philip Rasmussens glimrende langskud, så det i stedet for at gå i mål ramte indsiden af stolpen og sprang i spil igen.

Så var begge mandskaber på træværket, og Lyngby var tæt på også at komme på måltavlen i 73. minut, da venstre backen Casper Højer Nielsens flade forsøg røg tæt forbi den ene stolpe.

Tættere på kom vi ikke på en scoring i Lyngby, selv om hjemmeholdet til det sidste gik efter at afgøre den noget skuffende topkamp.

Lyngby fører efter nulløsningen 1. division med 54 point, mens Horsens på andenpladsen har tre point færre.

Silkeborg indtager den sidste oprykningsplads (48 point), og så er der ellers et lille spring til Vejle, der tidligere på dagen fyrede sin træner Klebér Saarenpää. Vejlenserne har 43 point.

Der resterer seks runder i 1. division.

4 kommentarer
Vis kommentarer