Traditionsklub bløder: - Utilfredsstillende

Viborg FF fra NordicBet Ligaen fremlagde torsdag regnskab, og tallene er røde

Der er ikke meget at juble over udenfor banen i Viborg FF. Men de indtager fortsat førstepladsen i Nordic Bet Ligaen. Foto: MORTEN PEDERSEN/Ritzau Scanpix
Der er ikke meget at juble over udenfor banen i Viborg FF. Men de indtager fortsat førstepladsen i Nordic Bet Ligaen. Foto: MORTEN PEDERSEN/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg 1. division

De havde håbet på i sidste sæson at vende tilbage til dansk fodbolds bedste række, Superligaen, men Silkeborg IF nappede den direkte oprykningsplads, og Viborg glippede selv oprykning i to playoffkampe mod Hobro.

Og satsningen kan også aflæses af det årsregnskab, Viborg FF torsdag udgav på en generalforsamling. De fleste selskaber har et regnskab, der følger kalenderåret, mens Viborg FF omvendt er et af de selskaber, der kører et regnskab fra 1. juli til 30. juni.

Regnskabet, der var fra 1. juli 2018 til 30. juni 2019, viser røde tal. 4,2 millioner kroner har Viborg FF i underskud, og klubben kalder ikke overraskende det regnskab for utilfredsstillende.

- Det negative resultat skyldes primært ambitionen og satsningen på oprykning til Superligaen, som desværre mislykkedes, samtidig med et fald i transferindtægter.

- På positivsiden har der været fremgang i sponsorindtægter, som er vækstet med 2,4 millioner kroner, hvor blandt andet årets resultat af VFF Spinning blev det største nogensinde, og tilmed er tv-indtægterne også steget i forhold til forrige regnskab, skriver klubben på sin hjemmeside.

Selskabets egenkapital er nu faldet til 6,4 millioner kroner, så der er ikke meget at tage af, hvis de røde tal fortsætter.

Bestyrelsen fik dog bemyndigelse til - inden for de næste fem år - at forhøje selskabskapitalen med op til 50 millioner kroner.

Viborg FF fører aktuelt NordicBet Ligaen med to point ned til Vejle Boldklub og FC Fredericia.

Viborg sætter kurs mod oprykning med fjerde sejr i træk
Nu står det fast: OL-maraton flyttes
AGF-helt efter pokaltriumf: - Det kunne jeg ikke magte

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+