Vanvittigt drama: Sikrer Superliga-billet med konge-kamp

Silkeborg fejrede 25 års jubilæum for DM-guld med oprykning til Superligaen takket være to scoringer af Ronnie Schwartz. Det endte med at blive spændende, og havde østjyderne smidt point, var den direkte oprykning gået til Viborg

Ronnie Schwartz lavede begge mål i dagens sejr mod Nykøbing
Ronnie Schwartz lavede begge mål i dagens sejr mod Nykøbing

SILKEBORG (Ekstra Bladet): Silkeborg var lige så hurtig på aftrækkeren som 'plaffeministeren', da østjyderne fik muligheden for at sikre sig Ronnie Schwartz for næsen af en række andre jyske klubber.

Det har vist sig at være en kongebeslutning.

Med sæsonens 24. og 25. mål sparkede den 29-årige nordjyde de tidligere danske mestre tilbage i Superligaen efter et nyt kort ophold i den næstbedste række.

Allerede efter et kvarter sparkede topscoreren et frispark forbi Nykøbing FC's mur til 1-0, og sejren blev slået fast i det 81. minut, da han blev spillet fri i feltet.

Det var faktisk tredje oprykning på seks år for østjyderne, som efter storhedstiden med dansk mesterskab og pokaltitel er endt som Danmarks førende elevatorhold.

Efter sin storhedstid i Randers har Ronnie Schwartz været vidt omkring, inden han ankom til Søhøjlandet fra norske Sarpsborg, hvor han var endt efter mislykkede udenlandske ophold i Guingamp, Frankrig og Waasland-Beveren, Belgien.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Takket været hans mange mål har den vikarierende træner og kommende Head og Coaching, Michael Hansen, kunne aflevere et Superliga-hold til den tidligere mestertræner Kent Nielsen.

Oprykningen blev sikret af et helt nyt Silkeborg-mandskab, fordi de tidligere mestre -  udover at have solgt fem spillere i 2018 - undervejs i denne sæson har fået et halvt hold skadet, deriblandt pokalfighteren Simon Jakobsen.

Med avancementet til den bedste række fik Silkeborg taget hul på festlighederne omkring fejringen af klubbens danske mesterskab for 25 år siden.

Foruden træner Michael Hansen var assistenttræner Peder Knudsen og fysioterapeut Michael Larsen med til at vinde det historiske mesterskab.

Kampen var for hjemmeholdets træner Michael Hansen mere end en oprykningskamp.

Det var blandt andet en familiefejde, da Nykøbing F's cheftræner Jens Olsen er hans fætter lige som Nykøbing FC er en ny udgave af trænerens barndomsklub, B 1901.

Trods disse relationer fik Silkeborg intet forærende, og hvis Mikkel Dahl for eksempel havde været en smule skarpere, kunne han have scoret både et og to mål, og så ville Silkeborg ikke kunne have festet.

 

Brøndby-spillerne skal redde sæsonen i dag i Odense. Men det bliver uden Hany Mukhtar. Foto: Jens Dresling Brøndby Hårdt slag for Brøndby - stjernen melder fra

Ebbe Sand (t.h) er strategen bag Brøndbys markante kursskifte. Det betyder et større underskud, men er også et udtryk for, at klubben forsøger at beholde stamspillerne. Foto: Lars Poulsen. Sport Sands store opgør: Sandheden bag Brøndbys kursskifte

Kenneth Andersen kan stå foran en udrensning i sommerpausen. Foto: Lars Poulsen Sport Superligaen Indefra: FCM står foran udrensning

Dolbergs succes i Holland har gjort ham til noget af en 'lottokupon' for hans gamle klub, Silkeborg. Foto: Imago Sport Sport Danske klubber har millioner gemt i Europa

18 kommentarer
Vis kommentarer