Vestsjælland-spillere i ingenmandsland - men julefrokost bliver der da

Ingen løn, ingen kontrakt og lang juleferie - det er udsigten for FC Vestsjælland-spillerne efter konkursbegæringen. Men der bliver da julefrokost for spillerne

Hvad sker der nu hos FCV?

Lønnen kom ikke mandag for FC Vestsjælland-spillerne, der midt på eftermiddagen såmænd også måtte konstatere, at klubbens egen bestyrelse har begæret klubben konkurs.

En rigtig skidt situation for spillerne, der kan gå arbejdsløse på juleferie. Men det kom dog ikke som en decideret overraskelse.

- Vi kendte situationens alvor, og da lønnen så ikke gik ind i dag, så vidste vi, at det kunne ende med en konkursbegæring.

- Derfor er jeg lige nu ikke så overrasket. Vi vidste som sagt, at situationen var alvorlig, siger forsvarsspiller Anders Kure til Ekstra Bladet.

Han er ikke helt klar over, hvad der nu skal ske.

- Nej, det kommer lidt pludseligt.

- Vi har haft et møde med Spillerforeningen, der tager over herfra. Der er nogle mekanismer, der bliver sat i værk, når sådan noget sker. Andet ved jeg ikke.

FC Vestsjælland-spillere som Jens-Claude Bozga har ikke fået løn udbetalt i dag (Foto: Ernst van Norde) FC Vestsjælland Afsløring: Nu mangler lønnen i eks-superligaklub

Klubbens formentlig kommende konkurs betyder, at spillerne bliver fritstillede. Det betyder omvendt, at samtlige spillere skal kigge sig om efter et nyt sted at tjene til dagen og vejen - og det er ikke altid lige let.

- Man kan selvfølgelig altid håbe på, at der kommer nogle, der vil tage over, men det virker ikke videre sandsynligt.

- Så nu skal vi alle sammen ud og se, om vi kan finde et andet sted at spille. Det er noget tidligere end forventet - jeg har selv halvandet år tilbage af min kontrakt.

- Men der er ikke rigtig noget at gøre ved det. Vi må bare prøve at få det bedste ud af den situation, vi står i.

Pokalfinalisterne fra Slagelse er på vej mod konkurs, og aktionær Kurt Andersen kan ikke redde holdet. (Foto Jakob Jørgensen) 1. division Konkurs truer: Onkel Kurt kan ikke redde tidligere Superligaklub

For spillerne er der nu blot et enkelt punkt på programmet i FC Vestsjælland-regi: Den årlige julefrokost.

- Ja, vi skal mødes på torsdag og holde julefrokost.

- Selvfølgelig er omstændighederne ikke de bedste, men vi har en rigtig god gruppe, der har det godt sammen. Så det skal nok blive en god aften, siger Anders Kure, der også bekræfter, at julefrokosten nok skal blive gennemført, da FC Vestsjælland ikke betaler en krone til den.

- Nej, den betaler vi selv, siger han.