Viborg stormer videre mod Superligaen

Ni point skiller aktuelt Viborg i toppen og AGF på tredjepladsen i første division.

Viborg-spillerne har efter 3-0 over AB et komfortabelt forspring i 1. division. (Foto: Ida Munch)
Viborg-spillerne har efter 3-0 over AB et komfortabelt forspring i 1. division. (Foto: Ida Munch)

Det kan meget vel blive til et gensyn med Viborg FF i landets bedste fodboldrække i næste sæson.

Fredag aften var de grønblusede suveræne i hjemmekampen mod AB, der blev vundet med 3-0.

Dermed fik klubben fra domkirkebyen fulgt op på sidste uges sejr i forårspremieren mod første divisions nummer to, Lyngby.

I september spillede Lyngby og Vejle i Lyngby (Foto: Lars Poulsen) 1. division Hjælp til AGF: Se Lyngbys idiotiske udvisning

I toppen af tabellen har Viborg 43 point, hvilket giver et hul ned til Lyngby på fem point. Endnu vigtigere er det, at der er ni point ned til AGF, der ligger på den ikke-oprykningsgivende tredjeplads. AGF har dog spillet en kamp færre end de to andre tophold.

De 3294 tilskuere på Energi Viborg Arena måtte vente 42 minutter i opgøret mod AB, før de for alvor fik noget at juble over. Her scorede kantspilleren Elson Hooi sit første mål for Viborg, siden han i januar blev lejet i hollandske Breda.

Et kvarter inde i anden halvleg var kampen så helt lukket.

Landets bedste række blev i starten af 1990'erne skåret ned fra 16 hold til det eksisterende format. Nu kan en forøgelse af antallet af hold være på vej (Polfoto) Superligaen Chok: Superliga-udvidelse er realistisk

Først havde efterårets store profil Serge Deble scoret til 2-0, mens den centrale forsvarsspiller Jacob Egeris fulgte op med en scoring til slutresultatet 3-0.

Med nederlaget forbliver AB på ottendepladsen, men holdet er kun tre point foran Brønshøj, der ligger under nedrykningsstregen.

1 kommentar
Vis kommentarer