Alvorligt syg Lars Høgh: Jeg er ikke bange for at dø

Lars Høgh satte torsdag aften ord på det voldsomme forløb, han lige nu gennemgår som følge af en kræftsygdom i bugspytkirtlen. Fredag venter operation i København

Lars Høgh er kendt som en humørspreder og vellidt del af trænerstaben på landsholdet. Her guider han Jonas Lössl og Frederik Rønnow. Foto: Lars Poulsen
Lars Høgh er kendt som en humørspreder og vellidt del af trænerstaben på landsholdet. Her guider han Jonas Lössl og Frederik Rønnow. Foto: Lars Poulsen
Følg Fodbold

Det kom som et trist chok, da DBU i midten af august udsendte en af de pressemeddelelser, unionen helst havde været foruden.

Den folkekære Superliga-legende Lars Høgh var gået i behandling for en kræftsygdom, lød beskeden.

Opgaverne på landsholdet og i Brøndby, hvor fynboen begge steder er målmandstræner, blev selvsagt sat på pause på ubestemt tid.

Og altimens startede Lars Høgh sin egen kamp. Kampen om at give sig selv de bedste muligheder for at overleve.

Det fortæller OB-ikonet torsdag aften i Go' aften Danmark på TV2, hvor den 59-årige fynbo for første gang sætter ord på forløbet, han har gennemgået, siden han fik besked om, at han var ramt af tumor i bugspytkirtlen.

- Det er noget underligt noget. Jeg har ikke dyrket det så meget før nu. Det skyldes, at jeg skulle bruge min koncentration på at få min kemo til at virke, siger Høgh, inden han nævner de brutale fakta:

- Der er syv procent chance for overlevelse efter fem år.

For de fleste vil sådan en prognose være en uhyggelig at erkende. Men den tidligere landsholds-målmand har valgt at gribe sygdommen an ved at se lyst på sin chancer.

Høgh fortæller, at hele familien var i chok, da han fik sin diagnose. men hurtigt begyndte han at modarbejde truslerne indefra.

Han ville give sig selv de bedste chancer for at blive behandlet.

- Jeg var ikke bange. Jeg er ikke bange for at dø. Jeg er heller ikke bange for at skulle igennem det, der skal til, for at blive rask.

- Når man står med 20 procent chance for, at den (tumoren, red.) kan blive mindre, så sætter man alt ind på det, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Det har Høgh gjort med stor hjælp fra familie og venner. Det populære OB-ikon, der fik 817 kampe for den fynske klub, føler sig overvældet af den opbakning, han har fået.

- Jeg vidste godt, at det var alvorligt. Min familie har været en stor støtte. Det er faktisk sværere for dem, der står ved siden af dig, siger han.

To gange har Høgh sågar haft visit fra de målmænd, han træner på landsholdet. De fløj ind fra udlandet for at besøge deres mentor.

På den gamle hjemmebane i Odense har fans disket op med et rørende banner, hvor budskabet ikke er til at tage fejl af: 'Vi kæmper kamp 818 med dig. Denne redder du også, Høgh.'

Og sådan har hilsnerne og ønsket om en god bedring til Superliga-legenden været mange i hele Danmark.

- Jeg har været tilskuer til min egen død på en eller anden måde, siger Høgh i interviewet torsdag aften.

Fredag står han foran den store operation. Behandlingen med kemoterapien har været sat i bero i de seneste dage, men Høgh er tryg ved situationen. Han føler, han er i de bedste hænder.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Lars Høgh efter hans medvirken i tv-programmet, men han har ikke ønsket at stille op til interview i denne svære tid.

Kræftsyg Lars Høgh takker fans: - Situationen er alvorlig

Danskerne hylder Lars Høgh: - Du skal nok klare kampen

Superligaen indefra: Han kan blive Superligaens næste 100 mio. spiller

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind