Amok i seriekamp: Spiller måtte syes med ni sting

En Serie 4-spiller er blevet politianmeldt, efter han gik amok og nikkede modspiller en skalle

Det kostede en fodboldspiller ni sting at stille op til en Serie 4-kamp i weekenden (Privatfoto)
Det kostede en fodboldspiller ni sting at stille op til en Serie 4-kamp i weekenden (Privatfoto)

En voldsom hævnakt i en Serie 4-kamp er blevet en sag for Nordsjællands Politi.

Godt 20 minutter inde i opgøret mellem Kokkedal BK og Tikøb hævnede en Kokkedal-spiller en tackling ved at nikke sin modstander en skalle.

Voldsofferet blev efterfølgende sendt på hospitalet, hvor han blev syet med ni sting under øjet, inden turen gik videre til tandlægen.

Gerningsmanden modtog et rødt kort og er nu blevet politianmeldt for episoden.

'Aldrig oplevet noget lignende'
Tikøbs træner Mikkel Landergren er fortsat rystet over episoden, da Ekstra Bladet taler med ham, og han fortæller, at skallen var den mest alvorlige episode fra kampen, men langt fra den eneste.

- De var gejlet op fra start, og det var med albuer i hovederne, skub og trusler. Selv jeg som træner fik trusler. Det kunne være endt rigtig galt.

- Jeg har spillet fodbold i 39 år, og jeg har aldrig i mit liv oplevet noget lignende. Jeg er stadig rystet over, at det kan gå så langt, fortæller han til Ekstra Bladet.

Træneren besluttede på et tidspunkt at trække sit hold ud af kampen, fordi han frygtede for spillernes sikkerhed. Spillerne insisterede dog selv på at spille kampen færdig for deres skadede holdkammerat.

Ikke første gang
Tikøb vil nu klage over modstanderholdet til DBU for at få stoppet problemerne. Det er således ikke første gang, at holdet fra Kokkedal går over stregen.

- Vi har mødt dem før i en træningskamp for to år siden, og det var det samme. Der var det bare en af vores andre spillere, der fik en skalle, forklarer Mikkel Landergren og giver en status på sin spillers tilstand.

- Han har det under omstændighederne fint. Han har ikke fået hjernerystelse, men han har fået ni sting og fået slået en flig af to tænder.

Politikommissær hos Nordsjællands Politi Henrik Sejer bekræfter over for Lokalavisen Fredensborg, at man har modtaget en anmeldelse, og at gerningsmanden sandsynligvis vil blive sigtet efter paragraf 244, hvor strafferammen er op til tre års fængsel.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Kokkedal BK, men klubben har ikke besvaret vores henvendelser.

Endnu et eksempel på fodboldvold
Det er langt fra første gang, at voldelige episoder sker i forbindelse med seriefodbold i Danmark.

Sidste år gik flere spillere og tilskuere amok i en kamp mod Hundige i Serie 2 og blev efterfølgende straffet hårdt af DBU, ligesom politiet også åbnede sager mod gerningsmændene: Se også: Albertslund-spillere idømt hårde straffe for vold

På nedenstående grafik kan du se antallet af voldepisoder på de danske fodboldbaner.

Vold i dansk fodbold

Ekstra Bladet har gennem flere artikler sat fokus på volden i de lavere danske fodboldrækker.

Har du oplevet det? Har du video og billeder af episoder? Har du selv været overfaldsmanden, men har lært af din oplevelse? Ekstra Bladet vil gerne fortælle din historie - tip os på sms/mms 1224 (alm. takst) eller skriv mail til 1224@eb.dk


Se også: Joachim blev slået til lirekassemand under hyggekamp
Se også: Dommer måtte have politieskorte fra kamp

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere