Chokskifte til rivalen: - Jeg har mistet mælet

Brabrand må undvære en af deres vigtigste spillere før eftermiddagens pokalkamp. Lukas Enevoldsen er nemlig blevet gaflet af modstanderen, FC Fredericia, i allersidste time

Brabrand i kamp mod Thisted. Se highlights fra kampen her
Følg Fodbold
Følg 2. division

De fleste 2. divisionsklubber kender nok til det. Man har endelig fået opbygget en velspillende trup med harmoni over hele paletten. Men så falder bomben. 1. divisonsklubber og sågår Superligaklubber har været på fisketur, og de har en nøglespiller eller to på krogen. Og sådan går det hele i ring i fødekæden nede i 2. division, hvor pengene og midlerne oftest er små.

Der er nemlig ikke meget at stille op for 2. divisionsklubberne, hvis der først går rygter om en usleben diamant i truppen. Udsigterne til at beholde værdifulde spillere er alt andet end lange, og det gælder især, når de højere lag banker på døren. Det har Brabrand-truppen senest måtte sande, da de mistede deres rutinerede midtstopper Lukas Enevoldsen til FC Fredericia på et splitsekund.

Det var da heller ikke en jubel-reaktion, der kom fra Brabrands cheftræner, da nyheden var sluppet ud.

- Jahhhh det er jeg godt nok slået lidt ud af at høre. Jeg har næsten mistet mælet. Man føler nærmest, man har fået et slag i baghovedet, siger Tom Søjberg til klubbens hjemmeside.

Og det var i den grad en overraskelse for klubben. I mandags var Lukas Enevoldsen en del af Brabrand-truppen, og nu trækker han i stedet i Fredericia trøjen, når de to hold mødes i Sydbank Pokalen. Det betyder også, at Søjberg har måtte lægge en ny taktik for dagens kamp.

- Det kan da sagtens være, at Lukas [Enevoldsen] starter inde for FC Fredericia i morgen, så jeg er da glad for, jeg ikke nåede at dele min game plan for kampen med truppen under træningen mandag. Lukas kender selvfølgelig vores spillestil og taktik rigtig godt, og Anders Holvad [FC Fredericia], der jo også har spillet i Brabrand og har set de fleste af vores kampe i år, har et godt indblik i det hele.

- Så det er klart, at jeg kommer til at lave nogle justeringer til kampen i forhold til, hvad vi normalt ville gøre. Lige nu er jeg dog ikke sporet helt ind på kampen endnu – jeg skal lige komme mig over nyheden, lød det fra en noget uvant omtumlet cheftræner.

Søjberg pointerer, at det er hårde vilkår i 2. division, fordi de gode spillere ofte er på lånt tid. Men selvom det er hårdt at få amputeret sin trup gang på gang, så kan cheftræneren alligevel finde lys i mørket.

- Vi skal huske på, at det også er positivt, når vi igen kan sende en spiller videre til næste niveau, og det siger jeg også hele tiden til spillerne – det kan gå hurtigt her. Der er mange, der holder øje med Brabrands spillere.

Om Brabrand-truppen kan klare et stærkt Fredericia-mandskab, vil vise sig. Der fløjtes til start klokken 17:15 på Brabrands hjemmebane.

Brænder og brænder: Se uskarpe Bendtner
Scorer kassen på exit: Bendtner får millioner med til FCK
North efter tidlig Major-exit: Stadig positiv stemning på holdet

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+