Forvirringen total: Bombe under 2. division

Det vil ifølge Ekstra Bladets oplysninger ikke være muligt at færdiggøre 2. division i det nuværende format

Der kan måske være lange udsigter til at se dit favorithold i aktion igen i 2. division. Foto: Philip Davali
Der kan måske være lange udsigter til at se dit favorithold i aktion igen i 2. division. Foto: Philip Davali

Kommer fodbolden til at rulle igen i 2. division i denne sæson?

Det er det helt store spørgsmål, der endnu ikke er kommet et svar på. Forvirringen er nemlig total.

For opfylder 2. division kravene til, at der igen kan spilles fodbold på klubbernes stadioner?

Forvirringen er opstået, fordi der er hersker tvivl om, hvorvidt 2. division er en del af Divisionsforeningens protokol for afvikling af fodboldkampe.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger indgår 2. division dog i Divisionsforeningens protokol.

Det er i stedet kravet om, at spillerne skal testes både før- og efter kampene, der kan gå hen og blive det store problem.

Hvorfor er 2. division ikke med?
Protokollen er opdelt i forskellige faser.

En af faserne handler om sikkerheden bag afviklingen af fodboldkampe. Her har Divisionsforeningen i samarbejde med DBU udarbejdet en plan for, hvordan det kan være mest forsvarligt at afvikle fodboldkampe. Derudover er der en række regler for, hvordan spillerne undervejs må omgås hinanden.

Og det er her, hvor 2. division kommer til overs og i klemme.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger handler det om, at økonomien og ressourcerne i 2. division på ingen måder er tilstrækkelige til, at klubberne vil kunne opfylde kravene om, at spillerne skal testes både før- og efter kampene.

Artiklen fortsætter under billedet:

Førerholdet i 2. division, FC Helsingør, tror heller ikke på, at det er muligt at færdiggøre ligaen i år. Foto: Peter Leth-Larsen/Ritzau Scanpix
Førerholdet i 2. division, FC Helsingør, tror heller ikke på, at det er muligt at færdiggøre ligaen i år. Foto: Peter Leth-Larsen/Ritzau Scanpix

Afhænger af statsministeren
Alt sammen leder det tilbage til det store spørgsmål: Kan 2. division færdigspilles i sit nuværende format eller ej?

Kilder fortæller til Ekstra Bladet, at klubberne i øjeblikket er i god dialog med Divisionsforeningen om en mulig løsning, så ligaen kan blive afsluttet på den bedst mulige måde.

Dog vil det ikke være muligt at færdiggøre turneringen i det nuværende format, hvor der endnu resterer 16 runder.

Uenige om udfaldet
Parterne er dog ikke helt enige om, hvorvidt det er muligt at gennemføre landets tredje bedste fodboldrække eller ej. 2. Divisions førerhold, FC Helsingør, tror nemlig ikke på, at det vil være muligt at færdiggøre turneringen i år. Det fortæller klubbens bestyrelsesformand, Jordan Gardner, til Ekstra Bladet.

- Divisionsforeningen har jo udarbejdet nogle retningslinjer, der inkluderer at teste spillerne. Men disse tests omfatter ikke 2. division, og baseret på det tror jeg ikke på, det er muligt at spille turneringen færdig. Jeg tror ikke, det er muligt med de retningslinjer, der er blevet lavet, men der er jo ikke nogen plan endnu for, hvordan kampene kan blive afviklet, siger Jordan Gardner.

En ting er dog sikkert. Divisionsforeningen har slået fast, at 2. division bliver færdigspillet på den ene eller den anden måde.

Men så længe statsminister, Mette Frederiksen, ikke har trykket på knappen og åbnet op for flere dele af samfundet, vil det indtil videre ikke være muligt at afvikle kampe i landets tredje bedste række, vurderes det.

Skjult aftale truer Superliga-løsning

Superliga-klub afslører: Tæt på konkurs

Her er Superligaens omfattende corona-tiltag