Umulig at færdigspille: 2. division afkortet

2. division kan ikke spille alle kampe i denne sæson. I stedet satser Divisionsforeningen ifølge tipsbladet.dk på at spille enten 11 eller 5 spillerunder

Divisionsforeningen, her direktør Claus Thomsen, har ifølge Tipsbladet sendt et orienteringsbrev til klubberne i 2. division, der bliver afkortet, da det ikke er muligt at gennemføre alle de planlagte kampe. (arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Divisionsforeningen, her direktør Claus Thomsen, har ifølge Tipsbladet sendt et orienteringsbrev til klubberne i 2. division, der bliver afkortet, da det ikke er muligt at gennemføre alle de planlagte kampe. (arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg 2. division

Coronavirussen har krævet sit første offer i dansk topfodbold. Det står nu klart, at 2. division ikke kan nå at spille alle kampe i sæsonen færdig. Derfor arbejder man på to forskellige løsninger for, hvor mange kampe man kan nå.

Det fremgår af en orientering til 2. divisionsklubber fra Divisionsforeningen, som tipsbladet.dk er kommet i besiddelse af. Her står konklusionen sort på hvidt: 2. division kan ikke længere nå at spille 16 runder.

Der er to forhold, der betyder, at det nu er for sent at afvikle dem alle.

For det første har klubberne og Divisionsforeningen sat 4.-5. juli som den sidste weekend, hvor der kan spilles kampe i 2. division. Hvis vi spiller længere ind i juli måned, kan vi risikere sportslig skævvridning, skriver Divisionsforeningen som begrundelse.

Her hentyder den formentlig til, at der er forskellige grader af professionalisme i 2. division. Nogle hold er amatører, andre deltidsproffer og nogle fuldtidsprofessionelle. Dermed er der stor forskel på, hvorvidt klubberne kan tvinge spillerne til at flytte ferier og arbejdsforpligtelser.

For det andet strakte det oprindelige kampprogram sig i forvejen til 20. juni, så modsat Superligaen og 1. division, der skulle slutte i maj, er der færre nye uger at gøre godt med, selv om man altså spiller ind i juli måned.

Derfor arbejder Divisionsforeningen med to scenarier: 11 spillerunder og 5 spillerunder plus to playoffkampe.

11 runder:

Holdene spiller de fem resterende runder af grundspillet og seks kampe i slutspillet. Normalt er der 11 kampe i slutspillet, men i denne model skal holdene kun spille én kamp mod de hold, der kommer fra den anden pulje.

5 runder:

I dette scenarie spiller begge puljer grundspillet færdig, altså de resterende fem spillerunder. Derefter mødes de to bedste hold fra hver pulje i to playoffkampe om retten til at rykke op i 1. division. Det er aktuelt FC Helsingør og Aarhus Fremad.

Divisionsforeningen skriver også, at det fortsat afhænger af, hvor hurtigt regeringen tillader, at man kan afvikle fodboldkampe. Næste skæringsdato er 10. maj. De to opstillede scenarier gælder for, at sæsonen kan genoptages kort efter den dato. Kan den ikke det, kan det i yderste konsekvens medføre, at der slet ikke spilles flere kampe.

Det vil både Divisionsforeningen og klubberne dog gerne undgå.

Divisionsforeningen understreger desuden, at uanset om 2. division kan spille flere kampe, eller om sæsonen må afsluttes uden flere kampe, så fastholdes det planlagte antal op- og nedrykninger.

Alligevel afviser Divisionsforeningen, at beslutningen er truffet. 

- Det er korrekt, at vi rundsendt en række fortrolige dokumenter, og at vi har afholdt flere webinarer. Men hvis nogen drager nogen konklusioner ud fra det, er det rene gætterier. Der er ikke truffet nogen endelige beslutning omkring det endnu, fordi det endnu er så usikkert det hele. Hvornår kan vi træne igen og så videre. Der er for mange ubekendte, og der er ikke nogen officielle beslutninger endnu, siger Torben Oldenborg, der er næstformand i Divisionsforeningen, til bold.dk.

Kæmpe gestus: Tilbagebetaler dele af lønnen

Fællesbrev i frygt: Ryk os ikke ned!

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+