HB Køge: Største kamp i klubbens historie

HB Køges sportsdirektør Per Rud kalder pokalsemifinalen mod Horsens for den største kamp i klubbens historie

Arkivfoto: Johnny Frederiksen
Arkivfoto: Johnny Frederiksen

Forestil dig HB Køge spille europæisk fodbold i næste sæson. Tanken er faktisk ikke så langt væk for klubben, der blev stiftet i 2009 som en fusion mellem Køge og Herfølge.

Det kræver en samlet sejr i pokalsemifinalen over AC Horsens, samtidig med at FC København ender som den anden pokalfinalist og vinder mesterskabet, som det i øjeblikket ligger til.

HB Køge har fordel af hjemmebane i torsdagens første semifinaleopgør mod Horsens, og det bliver stort i den sjællandske by.

- Vi betegner semifinalen som den største kamp i klubbens historie, fortæller HB Køges sportsdirektør Per Rud.

- Jeg tror på, at vi kan lave et rigtig godt resultat mod Horsens, som selvfølgelig er favoritter qua holdets placering i tabellen. Men i pokalfodbold kan alt ske, og vi har det ikke dårligt med at møde Horsens, siger han.

Horsens er placeret på en fornem tredjeplads i Superligaen, mens HB Køge på sidstepladsen ligger til nedrykning.

Hverken HB Køge eller moderklubberne Herfølge og Køge har tidligere prøvet at vinde DBU Pokalen. Tættest på har var Køge i 1963 og 1979, da klubben spillede sig frem til finalekampen.

Nu står Superligaens agterlanterne igen i en situation, hvor holdet kan spille sig i finalen, og det kan udløse en billet til Europa. Men europæisk fodbold har ikke fokus lige nu i HB Køge.

- Det er meget naturligt i fodbold, at man drømmer. Men det vil være fuldstændig vanvittigt og meget atypisk os at bruge krudt på sådan noget, for der venter et kæmpe stort stykke arbejde for os, før vi når dertil.

- Hvis vi nogensinde skulle stå i en pokalfinale eller spille europæisk fodbold, så vil det være en kæmpe læring for klubben og alle spillere, fastslår Per Rud.

Det er første gang i HB Køges snart treårige levetid, at klubben er fremme ved semifinalekampene.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere