Anfører om fuld dommer til FCK-kamp: 'Han lossede til vores tasker'

Slagelses U15-anfører have regnet med, at der var styr på tingene før holdets topopgør mod FCK. Han blev dog noget overrasket, kampens dommer var nemlig langt fra i stand til at fløjte kampen

Lørdag formiddag var der topopgør i U15-rækken mellem FCK's og Slagelses talenter.

Men kampen, der i øvrigt endte 5-1 til 'Løverne', fik en noget tumultarisk begyndelse.

For efter bare et minuts spilletid blev dysten mellem de unge talenter midlertidig afblæst, da dommeren angiveligt var for beruset til at dømme. Han blev i stedet bortvist fra grønsværen.

Se også: FCK-kamp afbrudt efter skandale: Fuld dommer bortvist

Slagelses U15-anfører Christoffer Bergmann fornemmede hurtigt, at der var noget galt, da dommeren ankom til banerne på Jens Jessens Vej på Frederiksberg.

- Det første han gjorde var, at lægge bolden midt på den banehalvdel, som vi varmede op på. Han troede vist, at det var en 7-mandskamp, han skulle til at dømme. Vi måtte så forklare ham, at det var en U15-kamp, og at vi derfor skulle spille på 11-mands, siger Slagelses anfører til Ekstra Bladet.

Fløjtede pludselig i gang
Det var dog ikke det eneste bizarre optrin, spillerne, tilskuerne og trænerne skulle opleve lørdag formiddag på Frederiksberg.

- Da vi stod og skulle til at trække lod, kunne jeg tydeligt se på ham, at han så meget forvirret ud. FCK vandt lodtrækningen og valgte, at vi skulle skifte banehalvdel, siger Christoffer Bergmann og fortsætter. 

- Derfor skulle vores målmand gå fra det ene felt til det andet. Men da han lige var kommet over midten, fløjtede dommeren bare kampen i gang, selv om hverken vores trænere eller FCK's trænere var nået ud af banen.

Stoppet efter et minut
Det lykkedes dog at få alle spillere på deres rette positioner, men der gik dog ikke længe før, at holdenes trænere blev enige om, at kampen ikke skulle fortsætte med den tydeligt forvirrede og angiveligt berusede dommer.

- Kampen blev stoppet efter kun et minut, da dommeren løb forvirret rundt på banen og slet ikke fulgte med i spillet. Vores trænere hev os ud af banen og sagde, at vi ikke skulle spille med ham som dommer, siger Christoffer Bergmann.

I stedet fik FC Københavns U17-træner Jacob Neestrup ansvaret for topkampen. Han dømte ifølge Slagelses anfører 'fint nok, selv om man godt kunne mærke, at han var FCK'er'.

Kampen endte i øvrigt  5-1 til den unge FCK-spillere, der blandt andet blev en realitet som følge af et hattrick af Alexander Hjælmhoff.

Tog forkert taske
Men det var den fulde dommer, der stjal det meste af opmærksomheden. For da han skulle forlade anlægget, efter han var blevet bortvist, kunne han nemlig ikke finde sin taske.

- Han tog en af mine holdkammeraters taske, og selvom vi råbte til ham, at det ikke var hans, begyndte han alligevel at rode i den. Han forstod overhovedet ikke, at det ikke var hans, siger Christoffer Bergmann

Ifølge Christoffer Bergmann sagde dommeren ikke mange ord, da han blev bortvist fra kampen. Men til sidst løb temperamentet alligevel af med ham.

- Han lossede til flere af vores tasker, inden han gik. Da han forlod anlægget, var det som om, at han overhovedet ikke vidste, hvor han var, siger han.

Benægter beruselse
Christian Wilkens, der er scout på FC Københavns School of Exellence og derudover varetager rollen som vært på klubbens fan-radio, kommenterede episoden på twitter i lørdags.

Ekstra Bladet var i kontakt med FC Københavns pressechef Jes Mortensen, der bekræftede, at kampen blev afbrudt, men ellers ikke ønskede at kommentere sagen yderligere.

Ekstra Bladet har også været i kontakt med kampens dommer. Han benægtede at være beruset, men ønskede ikke at stå frem med navn i Ekstra Bladet.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

42 kommentarer
Vis kommentarer