Angriber var på plads i Brøndby: Så blev chefen fyret

Et los i røven kom i vejen for Liam Jordans skifte til Brøndby IF for et par år siden. Nu lykkedes det Per Rud at få fingre i Liam Jordan. Angriberen er klar for HB Køge

Per Rud (i midten red.) har endelig fået fingre i Liam Jordan. Foto: Lars Poulsen.
Per Rud (i midten red.) har endelig fået fingre i Liam Jordan. Foto: Lars Poulsen.

Mange danske fodboldfans - især dem med blå-gule tilbøjeligheder - kender formentlig Liam Jordan.

Sydafrikaneren blev for et par år siden sat i kraftig forbindelse med Brøndby IF, og det løb med en del opmærksomhed, fordi Jordan dengang blev regnet som et af de helt store talenter i verden. Også Manchester United lurede på Liam Jordan i 2015 - dengang var han 16 år gammel.

Onsdag havnede Liam Jordan endelig i Danmark, men det var ikke Brøndby IF, der hentede ham. Det var i stedet HB Køge med sportsdirektør Per Rud i spidsen. Rud var sportsdirektør i Brøndby IF, da Liam Jordan var et varmt navn på Vestegnen.

- Det er en spiller, jeg har fulgt i rigtig mange år og en spiller, jeg har en god relation til. Da han spillede i Bidvest Wits, var jeg også meget tæt på at hente ham til Brøndby IF. Aftalen var sådan set på plads, da jeg fik et los i røven i Brøndby, og så døde den ved det, fortæller Per Rud til tipsbladet.dk.

Liam Jordan er ny spiller i HB Køge. Foto: hbkøge.dk
Liam Jordan er ny spiller i HB Køge. Foto: hbkøge.dk

I 2018 fik han så endelig fingrene i Liam Jordan. I mellemtiden har angriberen været et smut forbi den portugisiske storklub Sporting Lissabon, hvor han dog aldrig var i nærheden af førsteholdet.

- Det er en spiller, som har udmærket sig med at spille rigtig mange landskampe på flere forskellige niveauer i Sydafrika, og han var blandt andet med til U20-VM. Så kom han til Sporting Lissabon, og det siger selv, at det ikke bare er en klub, hvor man vader direkte ind og spiller, siger Per Rud og tilføjer:

- Det lå lidt i kortene, at han skulle tilbage til Bidvest, men så lykkedes det at få den her aftale i stand, og nu handler det om, at Liam skal spille noget seniorfodbold, og det er jo på mange måder et rigtigt HB Køge-projekt. Vi kan godt lide at udvikle unge spillere, og vi tror på, at det kan blive godt med Liam i klubben.

I HB Køge skal Liam Jordan afløse det svenske fyrtårn Erik Törnros, men han er en helt anden type.

- Han er nok bedst som hængende angriber. Liam er en rigtig fodboldspiller, som er meget bevægelig. Jeg vil egentlig gerne tale ham lidt ned og ikke lægge for stort et pres på ham, men jeg må også bare sige, at når det kommer til fodboldbegavelse, så er han altså en meget lovende spiller, siger HB Køge-bossen.

Per Rud får sig en snak med den daværende Brøndby-træner Thomas Frank. Foto: Lars Poulsen.
Per Rud får sig en snak med den daværende Brøndby-træner Thomas Frank. Foto: Lars Poulsen.

Per Rud glæder sig til at følge Liam Jordans udvikling i HB Køge. Potentialet er uomtvisteligt, men der er mange ting, der skal arbejdes med.

- Han var hypet som et af verdens største talenter, og så er det gået lidt ned ad bakke, hvilket kan skyldes flere ting. Nu er han i HB Køge, og det skal han selvfølgelig også lige vænne sig til. Der er langt fra Johannesburg til Køge, men han har været her i otte-ti dage og er faldet godt til. Det er en dejlig dreng, som er let at omgås.

- Jeg frygter slet ikke et kulturchok, men det er klart, at der er mange ting, han skal vænne sig til. Som det ser ud lige nu, han han svært ved at følge med til træning, når vi runder en time, og det er fordi, at han er vant til at træne på en helt anden måde. Det skal vi selvfølgelig arbejde med, men jeg tror, at Liam kan blive et godt aktiv for HB Køge, slutter Per Rud.

HB Køge har i første omgang lejet 19-årige Liam Jordan.

OB Superliga-boss erkender: Vi havde ikke råd til FCK-flop

Premier League Superligaens rekord-salg: Her er hans kæmpe-løn

Det er respektløst over for en anden klub, siger Brøndby-træner Alexander Zorniger om Crystal Palaces sene forsøg på at købe Frederik Rønnow fri. (Foto: Jonas Olufson) Brøndby Brøndby-træner fatter ikke Premier League-bud: Det er respektløst

Brøndby-anfører Johan Larsson erkender, at Oscar-skandalen var svær at komme over. Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix Sport og Spil Brøndby-anfører: Oscar-skandalen var et kæmpe chok

8 kommentarer
Vis kommentarer