Antonelius til FCK

FODBOLD: De danske mestre har hentet den tidligere svenske landsholdsspiller i engelske Coventry

Tomas Antonelius spillede sin sidste landskamp for Sverige mod Italien under EM 2000, men håber på plads i den svenske VM-trup med en god indsats for FC København i foråret.
Tomas Antonelius spillede sin sidste landskamp for Sverige mod Italien under EM 2000, men håber på plads i den svenske VM-trup med en god indsats for FC København i foråret.
FC København sikrede sig mandag afløseren for Thomas Rytter. Ny mand hos løverne er den 29-årige tidligere svenske landsholdsspiller Tomas Antonelius, der har haft svært ved at tilspille sig en plads på Coventrys mandskab i den næstbedste engelske række.

Forsvarsspilleren, der var med i den svenske landsholdstrup ved EM 2000, var fra 1997 til 1999 med til at vinde det svenske mesterskab og den svenske pokalturnering to gange med AIK. Herefter kom han til Coventry, der på det tidspunkt spillede i Premier League.

En knæskade under EM 2000 satte ham ud af spillet i det meste af sidste sæson. I indeværende sæson er det blevet til seks kampe for Coventry.

- Jeg glæder mig til at komme til Skandinaviens bedste klub. I min tid i AIK Stockholm fik jeg smag for international fodbold, og jeg fornemmer, at FC København er en klub med store ambitioner. Jeg håber endvidere at komme i betragtning til en plads i den svenske VM-trup, siger svenskeren, der senest var i aktion i nationaltrøjen mod Italien under EM 2000.

Forsvarsspilleren, der i spillestil minder en del om Thomas Rytter, har været besigtiget af FC København ved flere lejligheder.

- Jeg har fulgt Tomas i lang tid, og han var øverst på toppen af den liste af spillere, jeg gerne ser i FC København. Han har vigtig international erfaring, og så er han en stærk forsvarsspiller, der også kan bidrage i offensiven, forklarer FC Københavns sportsdirektør, Niels-Christian Holmstrøm.

- Man kan sige, at vi erstatter en Thomas med en Tomas! Tomas Antonelius ligner på mange måder Thomas Rytter. Tomas har næsten den samme kropsbygning og hans spillestil ligner også Thomas Rytters. Jeg er meget tilfreds med, at vi har været i stand til at imødekomme vor cheftræners ønske med hensyn til Tomas Antonelius.

Antonelius har underskrevet en kontrakt gældende frem til sommeren 2005, og er med i truppen, når mestrene drager på 15 dages træningslejr i Sydafrika.

Der er ingen oplysninger om overgangssummen.
1 af 2 
2 af 2 Tomas Antonelius spillede sin sidste landskamp for Sverige mod Italien under EM 2000, men håber på plads i den svenske VM-trup med en god indsats for FC København i foråret.
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Anders Borup Sørensen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen