Syg fodboldspillers kone: Det er rigtig hårdt

Den borrelia-ramte Brian Fakkenor og hans kone Camilla er dybt taknemmelige for støtten

Brian Fakkenor i sine aktive dage for Fredericia (Foto: Ernst van Norde)
Brian Fakkenor i sine aktive dage for Fredericia (Foto: Ernst van Norde)

Den tidligere superligaspiller Brian Fakkenor er blevet ramt af borrelia, efter han blev bidt af en skovflåt. Sygdommen har ramt Brian Fakkenor hårdt, fordi han først blev fejldiagnosticeret, og først efter selv at have opsøgt eksperter uden om det danske sundhedssystem, stod det klart at Brian Fakkenor var ramt af den frygtede sygdom.

Brian Fakkenor behandles på en tysk klinik i Augsburg, hvor regningerne hurtigt løber op. Og da det danske stystem ikke vil støtte familien Fakkenor økonomisk, fordi sundhesvæsenet ikke vil ændre deres diagnose af Brian Fakkenor, må famlien selv til lommerne. Og der er bunden nået.

Samler ind
Derfor samler Brians søster, Susanne Fakkenor Christensen, ind via hjemmesiden caremaker.dk, og indsamlingsmålet på 150.000 kroner er nået over en tredjedel af vejen, efter ekstrabladet.dk i går fortalte om fodboldprofilens alvorlige sygdom.

Bl.a. har nuværende og tidligere profesionelle fodboldspillere som Anders Nøhr, Kristoffer Wichmann, Mads Agesen, Kenneth Møller Pedersen, Auri Skarbalius, Kasper Bøgelund og Jacob Schoop været inde og støtte økonomisk.

- Hele hans liv har drejet sig om fodbold, så det betyder meget, ikke mindst for Brian, at fodboldverden støtter og bakker ham op, siger Brians Fakkenors kone Camilla Hviid til Ekstra Bladet.

Sønnen elsker fodbold
Sygdommen påvirker ikke kun Brian, men hele famlien meget.

- Brian har en søn, der elsker fodbold, og det er meget svært at forholde sig til ikke at kunne spille med ham, når han nu altid har været topidrætsmand.

- Men børnene (sønnen på seks og datteren på fire, red.) kommer godt igennem det. Vi har fundet en god løsning, hvor vi fortæller dem det, de kan forstå. De skal vide meget, så de ikke selv går og brygger historier sammen, men de får heller ikke alt at vide, siger Camilla Hviid, der kæmper en hård kamp som mor og sin elskedes trofaste støtte.

Læs også:

Se også: Tidligere Superliga-spiller lammet af flåt

- Det er rigtigt, rigtig hårdt og kræver store ressourcer. Nogle dage er man psykisk slidt, for det er ikke kun at kæmpe mod sygdommen, det er også mod systemet, siger Camilla Hviid.

Den hårdtarbejdende, fynske tobarns mor og kone til en alvorligt sygdomsramt mand, ser dog også gode tider i fremtiden.

- Der sker jo nogle ting i ens forhold, når man går igennem sådan et forløb. Men jeg er ikke i tvivl om, at når vi kommer ud på den anden side af det her, så står vi meget stærkere sammen.

Den anden side er en hverdag, hvor Brian kan fungere selvstændigt. Højere tør familien endnu ikke stile.

- Vi vil ikke sætte barren for højt, for så risikerer vi bare at blive skuffet. Det er ikke sikkert, at Brian bliver 100% sig selv igen. Gør han det, bliver vi selvfølgelig rigtig glade, men lige nu er fokus på hans genoptræning.

- Det går rigtig godt, og vi kan hele tiden se små fremskridt gennem hans fysioterapi. Han kan bruge og aktivere flere muskler, men det er stadig en lang kamp for at få hele kroppen i gang igen, siger Camilla Hviid.

Hvis du vil støtte Brian Fakkenor, kan du gøre det her

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere