Dommerformand: Ingen vil dømme under DBU

Kun meget få breddedommere har valgt at melde sig som DBU-dommere, fortæller DFU-formand Per Buttenschøn.

Tre dage efter at Dansk Boldspil-Union (DBU) besluttede at droppe Dansk Fodbolddommer-Union (DFU) for selv at organisere landets dommere, har kun et fåtal sagt ja til DBU's tilbud.

Det fastslår DFU-formand Per Buttenschøn, der kan berette om et stort sammenhold blandt sine omkring 3300 breddedommere.

- Vi har et rigtig godt sammenhold, så det er meget få dommere, der har meldt sig som DBU-dommere.

- De, der har gjort det, er primært nogle, der i forvejen har en tilknytning til DBU's lokalunioner, siger Per Buttenschøn og nævner, at der i hele Jylland kun er 30 breddedommere, der har taget imod DBU's tilbud.

- I Aarhus er der cirka 350 dommere, og der er kun to, som har meldt sig som DBU-dommer. Det er to, der har en direkte tilknytning til DBU i Jylland, siger DFU-formanden.

Onsdag aften sendte Per Buttenschøn et åbent brev til Danmarks Idræts-Forbunds formand, Niels Nygaard, med et håb om, at Nygaard ville bringe de to parter til forhandlingsbordet.

Niels Nygaard har dog valgt at støtte DBU i dommerkonflikten.

- Det er der ikke noget at gøre ved. Nu har vi prøvet, og hvis ikke DIF synes, at det er et problem, så er der ikke noget at gøre ved det, siger Buttenschøn.

Dommerformanden håber, at det store sammenhold i DFU på et tidspunkt kan tvinge DBU til forhandlingsbordet.

- DFU er meget forhandlingsvillige. Vi vil gerne løse det her, siger Per Buttenschøn.

Striden mellem DBU og DFU begyndte den 25. februar, da DFU varslede konflikt, efter at man i flere måneder forgæves har forsøgt at få DBU til at give breddedommerne en lønstigning fra 200 til 218 kroner per kamp.

DBU svarede kort efter igen med afbryde samarbejdet med DFU for selv at påsætte dommere til breddekampe. I 2013 skal det ske til 207 kroner per kamp.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere