DIF-boss støtter DBU: Vil ikke mægle i dommerkonflikt

Niels Nygaard bakker op om DBU's beslutning om at droppe Dansk Fodbolddommer-Union og selv organisere dommerne

Danmarks Idræts-Forbund (DIF) bakker op om Dansk Boldspil-Unions (DBU) beslutning om at afbryde samarbejdet permanent med Dansk Fodbolddommer-Union (DFU).

DIF-formand Niels Nygaard vil derfor ikke tage imod en opfordring fra DFU om at bringe de to stridende parter sammen ved forhandlingsbordet.

- DIF bakker 100 procent op om DBU og respekterer, at DBU har truffet en beslutning om selv at overtage arbejdet med fodbolddommerne.

- Som jeg har forstået det, så er det ikke kun på grund af lønkonflikten, men også på grund af den måde DFU har ageret på, siger Niels Nygaard.

DIF-formanden henviser til, at det i langt de fleste lande er det nationale fodboldforbund, der har taget sig af organiseringen af dommere.

- Der er konkret to ting, som efter vores opfattelse gør, at DBU har foretaget det rigtige skridt.

- Internationalt lægger man op til, at dommergerningen er en del af de nationale fodboldforbund, så det er de nationale forbund, der organiserer og styrer forholdene.

- Der har i Danmark været specielt, at man har en særskilt dommerforening, som har taget sig af de ting.

- For det andet er dommergerningen i dansk idræt generelt en del af foreningsidrætten, og fungerer rigtig fint sammen med de forskellige specialforbund. Det ser vi ingen grund til, at det ikke skulle kunne ske i DBU, siger Niels Nygaard.

Spørgsmål: Så du vil ikke være mægler mellem DFU og DBU?

- Nej, vi respekterer, at DBU har truffet den beslutning, og så håber vi, at det lykkes at få tingene lagt sådan til rette, at der er dommere til kampene i foråret, siger Niels Nygaard.

Konflikten mellem DBU og DBU begyndte den 25. februar, da DFU varslede konflikt, efter at man i flere måneder forgæves har forsøgt at få DBU til at give breddedommerne en lønstigning fra 200 til 218 kroner per kamp.

DBU svarede kort efter igen med afbryde samarbejdet med DFU for selv at påsætte dommere til breddekampe. I 2013 skal det ske til 207 kroner per kamp.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere