Dommere svarer igen: Vi dømmer ingen kampe

Dansk Fodbolddommer-Union trækker alle sine breddedommere, efter at DBU har valgt ophæve samarbejdsaftale

De danske breddedommere har frem til nu dømt træningskampe rundt om i landet, men det er slut fra og med mandag aften.

Dansk Fodbolddommer-Union (DFU) har besluttet at trække alle breddedommere, efter at Dansk Boldspil-Union (DBU) har opsagt samarbejdsaftalen med DFU på grund af uenighed mellem de to parter.

- Vi lægger fløjten med det samme. Der bliver ikke dømt breddekampe fra nu af. Der bliver hverken fløjtet træningskampe eller turneringskampe. Der bliver ikke fløjtet noget som helst, siger DFU-formand Per Buttenschøn.

DFU har varslet en konflikt over for DBU per 1. april, da DFU ønsker, at breddedommernes skattefri omkostningsgodtgørelse per kamp bliver hævet fra 200 til 218 kroner.

Se også: DBU giver breddedommere syv kroner mere per kamp

Mandag besluttede DBU, at unionen ønsker at klare sig uden DFU i fremtiden og selv stå for påsættelsen af dommere til breddekampe. Det skal ske til 207 kroner per kamp i 2013.

- Det er en voldsom reaktion, fastslår Per Buttenschøn.

- Jeg føler mig overbevist om, at vi har fat i det store flertal af breddedommerne. Men jeg vil ikke udelukke, at der bliver dømt nogle få kampe rundt omkring, men i det store hele bliver der ikke dømt fodbold, siger DFU-formanden.

- Kan elitedommerne nu blive en del af konflikten?

- Det ved jeg ikke.

- Fra DFU's side havde vi oprindeligt et ønske om ikke at inddrage elitedommerne i det her. Nu har DBU så opsagt hele samarbejdsaftalen, og det gælder så også for elitedommerne.

- Så kan elitedommerne blive en del af konflikten?

- Det vil jeg gerne tale med elitedommerne om først, siger Per Buttenschøn, der fortæller, at han er fattet omkring DBU's udmelding.

- Kommer DFU til at spille en rolle i fremtiden?

Se også: DBU giver dommer-uddannelse til socialt udsatte

- Selvfølgelig. Der er en grund til, at alle danske fodbolddommere er en del af DFU - det er netop for at have en modvægt til DBU, når de kommer med sådan noget her.

- DBU er sat i verden for at varetage fodboldklubbernes interesse. Deres primære fokus er ikke dommernes. Man har brug for, at nogen taler vores sag, og det er bedst, at vi taler med en samlet stemme, siger Per Buttenschøn.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere