DBU giver dommer-uddannelse til socialt udsatte

DBU og Ombold, organisationen, som arrangerer fodboldaktiviteter for hjemløse og socialt udsatte, har udvidet sit samarbejde til også at uddanne socialt udsatte til at kunne dømme i gadefodbold

Uddannelsen, der er et skræddersyet forløb, fandt sted i mandags i DBU´s hovedkvarter i Brøndby, og i første omgang blev fire dommere uddannet. To af dem er tidligere spillere på hjemløselandsholdet.

Det er aftalt mellem DBU og Ombold at tilbyde flere socialt udsatte denne uddannelse, så Ombold selv kan levere dommere til sine landsdækkende stævner og mesterskaber.

- Dommeruddannelsen giver en grundlæggende forståelse for dommergerningen i alle former for fodbold – også gadefodbold for socialt udsatte. Formålet med uddannelsen er at sikre den bedst tænkelige dommerstandard i gadefodbold, uanset hvilke socialt lag dommerne og spillerne kommer fra, siger Poul Gilling, udviklingschef i DBU.

Martin Svend Pedersen, sekretariatsleder i Ombold, tilføjer:

- Det er et ret kompliceret regelsæt, de nye dommere skal tilegne sig, og som også bliver brugt ved Homeless World Cup. Det er et kompetenceløft, som også kan bruges udenfor banen, eftersom det giver de nye dommere selvtillid, at de får DBU-papir på, at de har gennemført uddannelsen. Desuden betyder det meget for kvaliteten ved vore stævner og mesterskaber, at det er uddannede dommere med spillererfaring og tilknytning til udsatte-miljøet, der nu kan påtage sig dommer-ansvaret.

Den første uddannede Ombold-dommer kommer allerede i aktion ved Ombolds stævne på lørdag, den 9. marts i Globus 1 i Aarhus, hvor ca. 120 hjemløse og socialt udsatte fra hele landet dyster om pokalen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere