Wichmann: DBU fører hetz mod mig

Match-fixing dømte Kristoffer Wichmann chokeret over den behandling, han har fået af DBU – Retssikkerhed går begge veje og det er sørgeligt, man ikke kan være sikker på fair behandling, når man havner i DBU-systemet, siger han

Kristoffer Wichmann i aktion for FC Vestsjælland. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Kristoffer Wichmann i aktion for FC Vestsjælland. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

DBUs disciplinærudvalg har dømt fodboldspilleren Kristoffer Wichmann for matchfixing og tildelt ham seks måneders karantæne.

Men sagens hovedperson er på ingen måder imponeret over den behandling, han har fået de seneste måneder i det lukkede DBU-system.

- Jeg er stærk modstander af matchfixing og støtter alle politiske tiltag. Men den juridiske retssikkerhed skal gå begge veje. DBU skal have adgang til alt, hvad unionen ønsker. Men spillerne skal også beskyttes. Min anke er, at de bare ikke skulle have brugt mig. De har valgt den forkerte mand, siger Kristoffer Wichmann.

- Mine drømme er at hjælpe FC Vestsjælland i Superligaen og siden skabe mig en trænerkarriere. De drømme er muligvis ødelagt af den

Vejen ikke blevet lettere
Hetz, DBU fører mod mig. DBU kan ødelægge min drøm.

Læs også:Se også: Matchfixing-advokat: Hvor er beviserne, DBU? Matchfixing-advokat: Hvor er beviserne, DBU?

- Derfor håber jeg, at appeludvalget ændrer afgørelsen. Men man skal være naiv, hvis man ikke tror, at det her vil forfølge mig i lang, lang tid. Min vej til at fortsætte karrieren og blive træner er i hvert fald ikke blevet lettere, mener Kristoffer Wichmann.

Kristoffer Wichmann føler, hans retssikkerhed er krænket med den sag, DBU fører mod ham.

- DBU har foretaget flere ting i denne sag, som slet ikke eksisterer i det danske retssystem. Det er sørgeligt, at man ikke kan føle sig sikker, når man kommer i DBUs varetægt. Vi lever i Danmark og ikke i Somalia. Man må som det mindste forvente ikke at blive hængt op på noget, der slet ikke kan bevises, siger Kristoffer Wichmann til Ekstra Bladet:

Har politisk motiv
Han uddyber:

– Problemet, som jeg oplever det, er, at den dømmende myndighed (DBU), inden en dom bliver meldt ud, oplyser, at man har en matchfixing 2 sag (en sag, hvor flere er involverede, red.). Men når dommen så falder, er der måske tale om en matchfixing 1 sag med en gevinst på blot 540 kr. Det forsøger man at blæse op til en hel masse. DBU har haft et politisk motiv, da man meldt så offensivt ud i december. Man ønsker politisk opmærksomhed om et problem. Og det skulle jeg bruges til, påpeger han.

Læs Kristoffer Wichmanns historie i dagens udgave af Ekstra Bladet.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere