Øland: Alvorlig matchfixing på vej til Danmark

Matchfixing kan ikke overdrives, mener Mads Øland, selvom der stadig ikke er store, alvorlige sager herhjemme

Mads Øland advarer mod, at matchfixerne er klar til at indtage dansk fodbold. (Foto: Lars Poulsen)
Mads Øland advarer mod, at matchfixerne er klar til at indtage dansk fodbold. (Foto: Lars Poulsen)

Matchfixing er en af de største udfordringer i sporten, og selvom problemet herhjemme langt fra ligner udenlandske tilstande, er det et problem, der bør tages alvorligt, mener Spillerforeningen i fodbold.

- Jeg tror ikke på, man kan overdrive det. Vi har en situation i andre EU-lande som Bulgarien, Rumænien, Italien, Grækenland og Cypern, hvor det er løbet fuldstændigt af sporet, og hvor vores medlemmer bliver truet dagligt, siger direktør Mads Øland.

Herhjemme har der været enkelte sager om matchfixing, som alle har været i den laveste kategori - kategori et - som dækker enkeltpersoners spil til egen vindings skyld.

Se også: Sønderjyder dropper anklage om matchfixing

Der har endnu ikke været nogle af de mere alvorlige kategori tre-sager, hvor der er tale om organiseret kriminalitet med flere involverede. Men man skal ikke langt væk for at finde sådanne sager.

For et år siden havde 41 af det europæiske fodboldforbunds (Uefa) 53 medlemslande oplevet matchfixing i kategori tre.

I dag er det tal oppe på 47 lande. Danmark er altså et af Uefa's seks medlemslande, der er gået fri. Hvis vi ikke er på forkant, vil også Danmark blive ramt hårdt, mener Øland.

- Det er international kriminalitet, der kommer ind over vores grænser. Det har stort set alle de øvrige europæiske lande oplevet. Selv Finland og Norge har set eksempler, hvor spillere bliver truet til at levere resultater på kampe af kriminelle organisationer, siger han.

Se også: Superliga-profil: Vores kamp var matchfixet

- Det er altså ikke for sjov det her. Det er noget, der er derude, og det er noget, der også kommer til os. Når vi drøfter det her med Europol (det europæiske politisamarbejde, red.), så ryster de på hovedet over, at vi ikke er mere oppe på beatet, siger Mads Øland.

Han var en af deltagerne onsdag ved en høring i Folketingets Kulturudvalg om matchfixing.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere