Klar til at skærpe lovgivning om matchfixing

Tidligere kulturminister Brian Mikkelsen (K) mener ikke, at regeringen gør nok i kampen mod matchfixing

Kristoffer Wichmann blev mandag idømt seks måneders karantæne for matchfixing. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Kristoffer Wichmann blev mandag idømt seks måneders karantæne for matchfixing. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Idrætsordfører Brian Mikkelsen (K) kræver, at der skal gøres en hurtigere og mere effektiv indsats mod matchfixing, end regeringen gør i øjeblikket.

Den tidligere kulturminister mener, at der skal ske noget nu efter mandagens indenlandske matchfixingsag, hvor FC Vestsjællands anfører Kristoffer Wichmann blev idømt en seks måneders karantæne fra al fodbold på grund af spil på egen kamp.

- Sporten mister legitimitet og tiltrækning til både tilskuere og sponsorer, hvis det bliver udbredt, at der er matchfixing rundt omkring i sporten. Derfor skal der skrides ind med det samme, siger Brian Mikkelsen.

EU's politienhed, Europol, offentliggjorde mandag en stor efterforskning, hvor over 380 fodboldkampe i Europa er mistænkt for matchfixing.

Læs også:

Related content

- Regeringen sidder med hænderne i skødet. Jeg har tidligere stillet flere forskellige spørgsmål til ministeren omkring de her ting. Det gjorde jeg også i efteråret. Og der sker ikke rigtig noget.

Intet lynindgreb fra Jelved
- Det her med at sende det i udvalg, synes jeg er problematisk. Både Europols undersøgelse og afsløringen af FC Vestsjælland-spilleren viser, at det er blevet et kæmpe problem for sporten, siger Brian Mikkelsen.

Kulturminister Marianne Jelved (R) sagde mandag, at hun ikke vil foretage et lynindgreb, men i stedet afvente konklusionerne fra et udvalg, der er i gang med at se på problemet.

Læs også:

Se også: Matchfixerens træner: Det er chokerende

- Man kan lige så godt droppe udvalget og tage en dialog - ikke bare med DBU, men også med DIF. Matchfixing er jo ikke bare i fodbold, det foregår desværre også i andre sportsgrene.

- Vi ved, at det er organiserede kriminelle, der står bag. Politiet bør først og fremmest opprioritere indsatsen imod det.

- Hvis der er brug for både ressourcer, strafskærpelser og paragrafændringer, så skal man tage en dialog med politiet omkring de her ting.

Flere beføjelser til politiet
- Og der synes jeg, at det er forkert at sætte det i udvalg. For vi ved, at problemet er der, og så forstår jeg ikke, at man bare sidder med armene over kors, mener Brian Mikkelsen.

Han peger på, at politiet og de relevante aktører skal have øgede muligheder for at afsløre og fælde snyderne.

- Hvis det er sådan - og det ser sådan ud - at der ikke er nok beføjelser i lovgivningen, så skal politiet have de beføjelser.

Læs også:

Se også: Mystik i matchfixingsag: 61 gevinster ikke afhentet

- Det kan være aflytning, det kan være andre former for systematisk undersøgelse af det, så politiet kan prioritere det.

- For ellers kan det her på sigt ødelægge sportens værdi, for hvem vil sidde og heppe på en fodboldkamp, hvis man har mistanke om, at den er matchfixet. Så der er tale om en overlevelseskamp for sporten, fastslår Brian Mikkelsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere